Sanyo med full HD i lomma

Sanyos Xacti-modeller er så små at de går ned i en jakkelomme. De baserer seg på minnekort som lagringsmedium.

Digital foto er nå det viktigste forretningsområdet for Sanyo i Norge. Det bekrefter salgsansvarlig for Norden i Sanyo Fisher Sales Europe, Svein Berg.

– Videokameraer er nå vårt viktigste satsingsområde i Norge i tillegg til digitale stillbildekameraer. Xacti, som kom på markedet som et varemerke for noen år siden, blir nå videreført med nye modeller innen gruppen digitale videokameraer. Fra nå av vil alle kombinasjonsmodeller av video og stillbilde komme i markedet under Xacti-merket. Hovedmerket er fortsatt Sanyo, sier Berg.

Full HD

Sanyo presenterer full HD-oppløsning i sine Xacti minikameraer. Modellen kommende sesong heter HD1000 og har oppløsning på 1920x1080. Lagringsmediet er SD-kort. I følge Berg er dette det minste digitale videokameraet på markedet som har HD-teknologi og tar opp med mpeg4-komprimering. Kameraet har HDMI-terminal, bildestabilisator og 10x optisk zoom.

– Vi satser på Xacti-konseptet med kameraer som er enkle å bruke. Vi har hatt HD-oppløsning i tidligere modeller, men nå kommer altså full HD. Men fire gigabyte kort kan man ta opp 40-45 minutter med full HD, sier Berg.

Prisen i markedet for HD1000 vil bli cirka 7.500 kroner.

Det vil også komme andre modeller i markedet med HD-Ready-kvalitet, det vil si oppløsning på 730x1080. Prisnivået er fra i underkant av 5.000 kroner og oppover, opplyser Berg. Han minner om at for å arbeide med HD-video på PC for redigering og lagring, trenger man en datamaskin med kraftig prosessor. Man kan også kople HD1000 direkte til en TV med HDMI-overgang.

Stillbilde til fotobransjen

Når det gjelder stillbildekameraer har Sanyo produkter i lav og middels prisklasse. Det er snakk om eksklusive modeller for hver samarbeidspartner. Det japanske merket har foreløpig ikke fått nevneverdig innpass hos elektronikkhandelen.

– De nye seriene vi kommer med til høsten vil primært bli markedsført hos kjeden Japan Foto. Kameraene vil ha bildebrikke på mellom syv og ti megapiksler, sier Berg.