Slo på stortromma med fest for PS3

Playstation3-importøren Nordisk Film sparte ikke på noe da den nye underholdningsmaskinen ble presentert.

– Nå er ventetiden over! sa Espen Tollefsen hos Nordisk Film Interactive til de mange hundre som deltok på lanseringsfesten.

Arrangementet fant sted i Marmorhallen til DnB Nor i Kirkegata i Oslo fredag 16. mars, i samarbeid med Sony Norge, som hadde en stor utstilling av LCD-skjermer som alle viste en Blu-ray Disc-demo. Espen Tollefsen mener lanseringsfesten er viktig for å markere PS3 på en skikkelig måte.

– Det er klart det kostet, men det ga en del presseomtale og var en fin anledning til å gi noe igjen til kundene våre, og gi dem mulighet til å komme og teste maskinen, sier Tollefsen.

Han forteller at cirka 40.000 enheter av underholdningsmaskinen er klare på nordisk plan, og at omtrent 10.000 av disse går til norske butikker. De fleste tar rundt 6.000 kroner for PS3. Til sammenligning kostet PS2 4.500 kroner ved lansering, og den gang var det 25.000 enheter i salg fra dag én.

– Hva sier du til dem som mener PS3 er dyrt?

– Det er dyrere enn PS2 var, men så er det også en helt annen maskin. PS3 er også dyrere e nn både Wii og Xbox 360, men har mye mer i seg enn de har. Ikke minst en Blu-ray Disc-spiller (BD), som i seg selv koster mye penger. Det er morsomt å se i testene i lyd og bilde-magasinene at PS3 stort sett har vunnet som BD-spiller, selv når de sammenlignes med spillere til 10-12.0000 kroner. Så man kjøper ikke bare en spillmaskin. Det kan virke dyrt, men hele poenget med BD er at det ligger i systemet også for å få mye mer ut av spillene.

Film på PS3

– Det er en del rapporter om skuffende salg i Europa og Japan?

– Ja, men meldingene er motstridende. Vi får konsentrere oss om hva som skjer her. Forhåndssalget her var i alle fall omfattende. Det er nå også mer klart hva maskinen kan prestere, og det er kommet en del nyheter som nettverkssatsingen Home og ikke minst kommer det flere spill til lanseringen og fortløpende etter.

PS3-modellen som ble lansert den 23. mars er 60 GB-versjonen i sort utførelse. 20 GB-varianten kommer muligens senere, også eventuelle sølvfargede utgaver av de to.

– For å vende tilbake til temaet BD: Hvor viktig blir filmavspillingsmuligheten?

– Vi så at i USA ledet HD DVD lenge, med mest omsatte filmer, men etter at PS3 ble lansert har BD passert HD DVD i omsetning av filmer. Det forteller at veldig mange har tatt i bruk PS3 som filmspiller. Også her hjemme har mange store flatskjermer i HD, men ikke tilgang til å få fullt utbytte av det. Nå kommer det endelig noe de kan bruke for å se høyoppløste bilder, noe jeg tror mange ønsker seg. Det er ikke dyrt å betale 6.000 kroner for å se HD-bilder, når du kanskje har brukt 40.000 kroner på selve skjermen, hevder Espen Tollefsen.