SONY MED OLED til Norge

Sony lanserer Europas første OLED-TV til forbrukermarkedet, også i Norge. XEL-1 har 11 tommers skjerm og er prissatt til 46.000 kroner.

– XEL-1 viser at Sony fortsatt er ledende i utviklingen av TV-teknologi. Denne nye modellen er den første i et svært spennende konsept. Vi tilbyr en titt inn i fremtidens TV-hverdag, sier Kjell Ove Marienborg, markedssjef i Sony Norge.

Den nye modellen kom til Norge i januar, og Sony legger naturlig nok fokus på OLED-panelets bildekvalitet. I motsetning til tradisjonell LCD-teknologi, som krever et system med bak- eller sidelys, lager OLED-panelet eget lys i hvert bildepunkt. Dette betyr at OLED-panelet er helt fritt for lyslekkasjer fra baklyset. Kontrastnivået blir her oppgitt til 1:1.000.000, som blir målt uten bruk av elektronisk manipulering av bildet for å øke kontrastverdien dynamisk. Panelet på den 11 tommer store skjermen er tre millimeter tykt og skal kunne betraktes fra alle vinkler uten synlig svekking av bildet. Responstiden er helt nede i et mikrosekund, som er mer enn tusen ganger raskere en tradisjonelle LCD-apparater. Det betyr at gjengivelsen er fri for flimring og andre forstyrrelser. Det er også lagt stor vekt på lyden. Isteden for høyttalerer har Sony laget et spesielt konstruert resonansrom i panelets sokkel.

XEL-1 har HDMI-terminal, digital bakkenettmottaker med mpeg4-teknologi og USB-inngang for film og stillbilder.

Meningen er å få mottakeren godkjent av RiksTV.