Spennende messe synes Sigdal-ansatte om Eurocucina

Det var mange Sigdal-folk på Eurocucina. De så etter nye løsninger som også kan komme på norskproduserte kjøkken.

Interiørkonsulent Tine Berge fra Sigdal Arendal var en av mange fra dette firmaet på besøk i Milano. Berge jobber spesielt med materialvalg, og synes det var mye spennende å se på messen. Det viktigste for henne var innredningen i skuffer og skap.

– Hva annet har du sett etter på messen?

– Det er funksjonalitet med store skap og store skuffer, nye dempeløsninger og benkeplater. Tykkelsen på platene vi ser her er opptil 20-25 cm, sier Berge

– Hva er trendene når det gjelder materialvalg?

– Det går veldig mye heldekkende flater i stål. Også innvendig er skuffer og skap belagt med stålplater. I tillegg ser vi mye heltre og benkeplater i stein med tykkelse på et par centimeter, sier hun.

– Mykt tre som vi har mye av hjemme som furu og gran, ser vi lite av her…

– Ja, nesten ingenting.

Trender i Norge

Berge mener at Sigdal skal arbeide for å konstruere bedre inndelinger i skuffer og legger vekt på detaljer som gassdempere. Et annet satsingsområde bør etter hennes mening være store skap og heldekkende benkeplater med innfelt vask.

– Er det noen av nyhetene du har sett som du spesielt vil kommentere?

– Det er nesten alt det jeg har nevnt. Men jeg legger vekt på store skuffer med bredde på 1,60 og 2 meter og toppskap med samme bredde, sier Berge.

– Vi ser også her skapdører eller store skyvedører på full høyde som dekker hele seksjoner med hvitevarer. Hva synes du om det?

– Det er spennende. Som eksempel nevner jeg skyvedører som kan dekke innbyggingsovner. Skyvedørene kan også dekke åpne hyller. Nytt er at skyvedørene også dekker glasskap. Glasskapene har fått en ny type belysning. Det er armaturer basert på magnetlister som samtidig sørger for strømforsyning. Dermed kan armaturene lett tas av og på og lyssettingen k an varieres.

– Vil det inspirere Sigdal til å lage noe sånt i Norge?

– Ja, det er kjempeinspirerende å prøve å få til noe slikt.