STOR PÅ ANDROID OG SMARTTELEFONER

HTC skal være den første produsenten som lanserte en Android-telefon. Dette er en viktig del av HTCs produktutvalg kommende sesong.

På CES i Las Vegas presenterte HTC telefonen Smart. Den ble etterfulgt av HTC Mini, Desire og Legend, som ble presentert på MWC i Barcelona. Disse fire telefonene utgjør også nyhetene i HTCs modellutvalg i Norge denne sesongen.

Legend og Desire har Android-plattform. I tillegg kommer de tidligere modellene HD 2, Touch 2, Pro 2 og Snap. Totalt vil HTC ha åtte telefoner i markedet. Det taiwanske selskapet har hittil lansert modeller som må betegnes som businesstelefoner. Unntaket er Smart, som også frir til en bredere kjøpegruppe.

– Strategien vår er å satse på merkebygging, design og brukeropplevelse. Det siste ønsker vi å forsterke ved Sence-konseptet vårt, sier salgs- og markedsdirektør i Norden, Peter Frølund.

Han legger videre vekt på at en smarttelefon skal være mer enn en berøringsskjerm. De sosiale nettverkene er integrert i telefonen og skal være enkle å oppdatere. Du kan kommunisere som du ønsker, og epost er enkelt å bruke. Sence-konseptet skal gjøre det enkelt å programmere eget innhold i telefonen. En konklusjon er at HTC Smart skal være intelligent og enkel på samme tid.

Android

De to nye HTC-telefonene Legend og Desire blir de første med Sence-konseptet. Strategien er å tilpasse telefonene enda bedre til Android-plattformen. Da Sence ble lansert på MWC sa HTCs toppsjef Peter Chou blant annet at HTC Legend og HTC Desire skal binde Android til et nytt nivå både når det gjelder innhold og utforming. Utviklingen av Android-markedet vil bety mye for Sence-konseptet, og HTC spår at dette markedet vil vokse sterkt i 2010. Man venter også på nye applikasjoner som kan skape fortjenestemuligheter for de som lager dem. Meningen med Sence er å fokusere på nytten av å bruke telefonene på en enkel å naturlig måte. Du skal selv bestemme hva du vil ha tilgang til av kontakter og innhold på en måte som passer deg. Innhold du distribuerer fra en hjemmeside eller meldinger skal avspeile tilstanden du er i og hvilken status du ønsker å formidle. Du skal alltid kunne ha tilgang til kommunikasjon gjennom Twitter-meldinger og Facebook i tillegg til å holde deg oppdatert om vær, nyheter og artige applikasjoner. Applikasjonen HTC Friend Stream skal bidra til sosial kontakt med de nye sosiale mediene.

Rask og smart

HTC Desire blir karakterisert ved at den skal være raskere enn andre smart-telefoner. Den har prosessor på én GHz. Kart, programmer og annet innhold er raskt tilgjengelig. Det samme gjelder hastigheten på oppdateringene. Prosessoren gjør også at du kan søke raskt på nett. Telefonen er utstyrt med skjerm av amoled-type.

Det mest spesielle med Legend er at den har fått et meget solid kabinett frest ut av ett stykke aluminium.

– HTC Legend er konstruert rundt mennesker, og konseptet Friend Stream tar dette et steg videre. Dette gjelder for eksempel statusoppdateringer, bilder og koplinger til ulike sosiale medier, som dette programmet tar seg av, sier Chou.

Videreutvikling av HD 2

Den nye HTC HD Mini er videreutviklet fra telefonen HD 2. Som navnet sier har den en mer kompakt utførelse og er mindre i størrelse enn forgjengeren. Denne telefonen har operativsystemet Windows Mobile. HD Mini er den minste telefonen som har Sence-konseptet. Meningen er at telefonen etter hvert skal komme i flere versjoner med ulike egenskaper.

HTC Desire

Operativsystem: Android 2.1 med HTC Sence-konsept

Internminne: 576 MB

Skjerm: 5,7 tommer

Kamera: 5 MP

Vekt: 135 gram

3G/HSDPA, GPS, Blåtann, Wi-Fi, FM-radio

HTC Legend

Operativsystem: Android 2.1 med HTC Sence-konsept

Interminne: 384 MB

Skjerm: 3,2 tommer

Kamera: 5 MP

Vekt: 126 gram

3G/HSDPA, GPS, Blåtann, Wi-Fi, FM-radio

HTC HD Mini

Operativsystem: Windows Mobile 6.5 Professional med HTC Sence-konsept

Internminne: 384 MB

Skjerm: 3,2 tommer

Kamera: 5 MP

Vekt: 110 gram

3G/HSDPA, GPS, Blåtann, Wi-Fi, FM-radio

HTC Smart

Operativsystem: Brew Mobile

Internminne: 256 MB

Skjerm: 2,8 tommer

Kamera: 3 MP

Vekt: 108 gram

3G/HSDPA, Blåtann, Wi-Fi, FM-radio