Er store hos Elkjøp

– Vi startet avtale 1. mai og er for full fart på vei inn hos Elkjøp på skandinavisk basis. Det er krevende, men spennende og utfordrende.

Det konstaterer er meget fornøyd Jo Petter Kjeldset, country manager for det norske kontoret til Tura Scandinavia AB. Sammen med den norske staben og hovedkontoret i Sverige jobber Kjeldset med den nye storkunden.

Tura-selskapets totalomsetning vokste fra 225 mill. SEK i 2004 til om lag 500 mill. SEK i fjor. Ikke noe av dette er prisøkning, forteller Kjeldset. Neste år er totalomsetningen ventet å nå 700 mill. SEK, og Kjeldset venter samme omsetningsøkning for selskapets omsetning i Norge. Det er størst vekst på salgsfremmere, blisterpakker i stativ.

Det norske Tura-selskapet har vokst raskt etter etableringen i fjor og teller nå 20 medarbeidere. 16 av dem er ”på veien”. Avtalen er at de vedlikeholder varesortimentet, pakker ut varer og henger alt på plass i forretningene for å avlaste butikkpersonalet mest mulig.

På IFA befant Kjeldset og andre fra Tura-ledelsen seg midt i tusenvis av tilbehørsprodukter fra tyske Hama. Kjeldset innrømmer gjerne at logistikk er den største utfordringen når det gjelder distribusjonen.

Koss-pris

Det norske Tura-selskapet har økt omsetningen med 50 prosent fra første halvår i fjor til samme periode i fjor. Det var før omsetningen gjennom Elkjøp skjøt fart. Hodetelefonmerket Koss er også i høy grad med på lasset. Tura Scandinavia fikk prisen ”European Distributor of the Year” for 2005 av den amerikanske produsenten for Koss-distribusjonen i Norge og Sverige. Målet for Tura er å kunne distribuere Koss også i de andre nordiske landene.

Nå bygger Tura opp et nytt logistikksenter og sentrallager i Nässjö nær Jönköping.

–I likhet med mange andre leverandører ser vi fordelen av å ligge midt i Sverige for å dekke hele det nordiske markedet raskest mulig med varer fra hovedlager her, sier Kjeldset. Lageret blir på 7000 kvm med gode muligheter for ekspansjon. Det skal stå klart i mai 2006. Hovedkontoret i Sør-Sverige blir ikke flyttet.

Utvikling på foto

Fokus videre for Tura-selskapet blir å utvide fra tilbehør innen lyd, bilde og multimedia til å omfatte alt rundt fototilbehør. Det passer godt, for Hama var fra starten av leverandør av fototilbehør. Selskapet er også sterk på datatilbehør inkludert minnebrikker fra SanDisk. Man opplever at prisene, særlig på minnebrikkene, stadig er i fall. På IFA ble det blant annet presentert er ny hjemmekinoserie med HDMI- og DVI-terminaler. Det var også mange nyheter innen høyttalere og ladere.

Powered by Labrador CMS