VASKER KJAPT, STILLE OG BILLIG i maskin med tre skuffer

Siemens tar oppvasken på 70 minutter, og lanserer sin første maskin med en ekstra toppskuff.

Siemens og Bosch lanserer en tredje skuff i sine nye oppvaskmaskiner, samtidig som Mieles patent på bestikkskuffen går ut etter 20 år. Hos Siemens er man imidlertid mer opptatt av de andre nyhetene i SpeedMatic-serien.

– Våre nye oppvaskmaskiner er de raskeste på markedet. De har et rekordlavt energi- og vannforbruk, og lydnivået er kraftig redusert. Når det gjelder den tredje skuffen, har vi utviklet en egen variant som også har plass til mindre kopper. Vi lanserer den for å se hva våre kunder synes, men vil man ha en vanlig bestikkurv kan man bruke det, sier Tilda Björkman i BSH Hushållsapparater AB, med ansvar for varemerket Siemens i Norden.

Hun sier beskjedent at Siemens nye oppvaskmaskinplattform gir verdens raskeste og reneste oppvask.

– Den har samme stilrene ytre som tidligere maskiner, men helt ny teknologi innvendig. SpeedMatic er den raskeste maskinen på markedet, med en oppvasktid ned til 70 minutter. Maskinen er AAA-klassifisert, og bruker bare 10 liter vann og 0,97 Kwh per oppvask. Lydnivået er 40 dB. I intensivsonen er trykket 20 prosent sterkere enn ellers i maskinen, og en dosseringsassistent gjør at vaskemiddeltabletten løses opp sentralt i vaskerommet, sier Björkman.

Egen kaffemaskin

Siemens vil bygge fremtidens maskiner på denne plattformen, og de første modellene kommer i handelen i Norge i oktober.

Den nye kaffemaskinen EQ7 er produsert ved Siemens egne fabrikker.

– Dette er ett av Siemens mest avanserte produkter. Espressomaskinen varmes opp dobbelt så raskt som tidligere, og temperaturen holdes konstant uansett hvor mange kopper som tilberedes etter hverandre. Det er nok med ett tastetrykk uansett hvilken kaffevariant man ønsker, og den keramiske kvernen gjør at maskinen er den mest stillegående på markedet. Bønnene males til hver kopp som brygges, og det sobre og stilrene designet vil gå igjen i Siemens nye serie innbyggingsprodukter som lanseres neste år, sier Björkman.

Også innen vask kunne Siemens presentere nyheter på IFA, med 8 kilos kapasitet .

– Vi mener vårt brede vaskeprogram er det beste på markedet, med 16 muligheter til å fjerne flekker – alt fra blod til svette og appelsin. Energiforbruket er lavt, faktisk ligger det 20 prosent under kravet for A-klassifisering. Maskinen har også et program som gjør det mulig å impregnere gore-tex-klærne direkte i maskinen, sier Björkman.

8 vs. 9 kilo

– Det finnes konkurrenter som lanserer 9 kilos maskiner her på IFA?

– Vårt søskenvaremerke Bosch har hatt en 9 kilos maskin i flere år, og størrelsen er ikke alltid viktigst. En maskin med 8 kilos kapasitet holder godt og vel til en hel families sengetøy, sier Björkman.

De nye innebygde kjøl- og fryseproduktene blir lansert i Norge neste år, med såkalte franske dører og en fleksibel løsning der man kan kombinere ulike elementer. Serien er i følge Björkman luksuriøs for den som vil ha noe ekstra hjemme – eller på hytta.

– Er det slik at Siemens nå nærmer seg Gaggenau, det tredje merket i BSH-familien, i profil og pris?

– Nettopp denne serien gjør det. Siemens arbeider hele tiden med teknologi og design til en god pris. Vi legger ikke på noe ekstra fordi det er Siemens, men tilbyr gode funksjoner og fin design, sier Björkman.

Hun mener Siemens har lykkes med utstillingen sin på IFA, som i luftige omgivelser også viser litt av hva fremtiden vil bringe.

– Vi møter kunder her fra Norge, Danmark, Sverige og Finland. Når det gjelder interessen fra media, kunne den vært større.

Powered by Labrador CMS