VENTER FORTSATT VEKST

Også Canon-konsernet er blitt rammet av finanskrisen, men konsernlederen tror på ny vekst.

– Konsernomsetningen vår vil i 2012 være den samme som i 2007. Men i årene som kommer venter vi ny vekst, to prosent årlig på verdensbasis og seks prosent i Europa.

Det sa Canons president og konsernsjef Fujio Mitarai da han ønsket mange hundre journalister fra Europa velkommen til Canon Expo 2010. Expo-arrangementene blir holdt hvert femte år, og i Europa er det blitt tradisjon og legge dem til Paris. Foruten journalister fra hele kontinentet blir ledende markedsfolk og innkjøpere fra kjeder og handlere i de ulike bransjene også invitert til Expo. I tillegg til å møte konsernledelsen og sjefene for Canon i Europa får de besøkende oppleve Canons produktspekter innen områdene foto, video, bildebehandling og ulike typer medisinsk utstyr og produkter for forskning. Det hele er myntet på stikkordene informasjon, opplevelse og salg.

Ledende

Canon har en årsomsetning på om lag 7,5 milliarder euro i Europa og har rundt 12.000 ansatte på vårt kontinent. Innen mange av sine felt er Canon som kjent blant de ledende i det europeiske markedet, men få av bladets lesere vet antakelig ikke at det japanske konsernet også er en av de fire ledende fabrikanter av utstyr for medisinsk diagnostikk. Dette var også en viktig del av utstillingen i Paris.

– Til tross for at også vi også ble rammet av finanskrisen, går det bedre enn ventet, erklærte Mitarai.

Ultrahøy oppløsning

Blant nyhetene på utstillingen i forbindelse med Expo viste Canon produkter og prototyper med ny teknologi. Blant annet så vi video og stillbildekameraer med oppløsning ultra HD (4k). En annen nyhet er det Canon kaller ”mixed reality” som er en sammenblanding av virkelige og kunstig konstruerte bilder. Dette gjør det for eksempel mulig å plassere folk i spesielt konstruerte omgivelser eller skape spesielle videosekvenser, en blanding av virkelighet og fiksjon. Innen medisinsk diagnostikk og bildebehandling blir det tatt i bruk 3D stillbilder og video. Etter en skanning av kroppen med CT- og MR-teknikk gjør Canon det mulig å betrakte resultatet gjennom en kunstig menneskekropp. Den tredimensjonale virkningen gjør at de som skal stille diagnose og behandle sykdommer kan betrakte menneskekroppen og for eksempel en svulst fra ulike vinkler for å se hvordan den er plassert i kroppen. Dette skal lette både planlegging av behandlingen og samtidig gjøre for eksempel inngrep lettest mulig.

Powered by Labrador CMS