VERDENS FØRSTE HYBRIDSUGER

Miele Hybrid i S4-serien skal være verdens første kabelløse støvsuger med full sugeeffekt.

– Vi kaller dette en hybridstøvsuger fordi den både går på vanlig strøm og i tillegg har et batteri slik at den kan arbeide kabelløst med full sugeeffekt i 10-15 minutter. Vi stiller store krav til støvsugerne våre, og denne modellen kan vi stå innefor, sier direktør Dag Steenfeldt-Foss i Miele AS.

Modellen kommer i handelen rundt årsskiftet og den vil koste mellom 5 og 6.000 kroner. Det blir med andre ord om lag det dobbelte av hva en tradisjonell støvsuger fra samme fabrikk koster. Batteriene er av Litium, samme type som i bærbare datamaskiner. Det spesielle her er at batteriene skal ha tilnærmet full effekt helt til de er utladet.

Ny vaskeserie

På IFA presenterte Miele også en ny serie vaskemaskiner. De har økt kapasitet til 60 liters tommel, som betyr at de kan vaske syv kilo tørt tøy. På full kapasitet har maskinen større effektivitet per kilo tørt tøy enn mindre maskiner. Maskinene har intelligent vanninntak. Det betyr at de tilpasser vannmengden til vekten av tøy du skal vaske. Energiklassen er A. Den nye serien heter W5000, og maskinene er på markedet i Norge allerede. Prisene er omtrent det samme som på foregående modeller.

Klima Plus

Klima Plus er navnet på en ny innbyggings stekeovn.

– Plus-begrepet betyr at maten du steker blir tilført fuktighet. Dermed får man et saftigere resultat når man steker kjøtt eller sprøere skorpe og bedre heving for bakverk. Men vi skiller mellom denne type ovn og en dampovn, forteller Steenfeldt-Foss.

I følge han er Miele markedsleder på dampovner i Norge. Den nye stekeovntypen ser han som et supplement til dampovnene.