Vil konkurrere med Canon

Enkelhet i forhold til bruk preger Casios satsing på digitale stillbildekameraer. Stikkordet nå er tynne modeller.

Fotoprodusenten Casio hadde satset på å vise seg godt frem på årets IFA. I år er det 10 år siden den japanske produsenten viste verdens første kompakte digitale stillbildekamera med LCD-skjerm. Det ble markert på utstillingen.

– Den gangen lo alle av kameraene våre, men se hva denne produktgruppen er blitt til, konstaterer en meget fornøyd adm. diektør Eivind M. Hovden hos Casinus AS, som importerer Casio-kameraene til Norge. Casio-kameraene blir stadig slankere, den spesielle objektivmekanikk gjør dette mulig. Samtidig høster den japanske produsenten stadig anerkjennelse for store og gode displayer.

– Vi satser på å bli en stadig sterkere konkurrent til Canon på digitale kompakte stillbildekameraer, sier Hovden. Han forteller også at omsetningen i Norge går godt og at salget hittil i år ligger litt over budsjettet.

Verdens minste

Toppnyheten hos Casio på IFA var EX-S500.

– Dette er verdens minste kombinerte video- og stillbildekamera med størrelse 90x59x16 mm og vekt på 115 gram uten batteri, forteller Hovden.

EX-S500 har optikk med bildestabilisator og 3 ganger optisk zoom, området tilsvarer 38 til 114 mm for 24x36 mm film. Det tar stillbilder med oppløsning opp til 5 megapiksler og video med MPEG4-komprimering. Displayet er på 5,6 cm av TFT-type. Videooppløsningen er 640 x 480 punkter. Kameraet har 8,7 MB internminne og terminal for SD- og MMC-kort. Et kort med kapasitet på 1 GB gir i overkant av 1 time video. En spesialegenskap er at kameraet kan ta bilder i full stillbildeoppløsning samtidig med at du filmer video.

Hovden forteller at kameraet allerede er i handelen i Norge til en markedspris på rundt 3500 kroner.

Ferie uten å lade

Det samme koster den nye Exilim EX-Z500, som er et rent stillbildekamera. Optikken har samme ytelse som S500, men denne modellen har større display, 6,9 cm med regulerbar belysning. Symboler, bokstaver og tall er gjort store, slik at det er lett å lese informasjonene på skjermen. Også denne modellen har 5 megapikslers oppløsning og 3 ganger optisk zoom.

– Med dette kameraet kan du trygt reise på ferie uten å ta med laderen. Batteriet holder til rundt 500 bilder ved normal bruk, forteller produktsjef Olve C. Byre. Han karakteriserer Z500 som en av de mest eksklusive digitale 5 Mp stillbildekameraer.

I tilegg presenterte Casio tre nye modeller i rimelig prisklasse, EX-Z120 (7,2 Mp), 110 (6,0 Mp) og 10 med 5 Mp oppløsning. Her hjemme fortsetter også markedsføringen av modellene EX P505 og Z750.

Powered by Labrador CMS