Olympus OM-D E-M1 Mark II

Pressemelding fra Olympus 19. september 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Under utvikling: Olympus kaster hansken i kategorien for profesjonelle kameraer

Olympus OM-D har et oppdrag, og det er å gi proffer, entusiaster og spesialister akkurat det de trenger. Det nye OM-D E-M1 Mark II vil overgå alle forventninger for en speilløs-modell, og vil levere bildekvalitet i toppklasse samtidig som det er superraskt. Der andre må drasse på tunge kameraer, vil eiere av OM-D E-M1 Mark II kunne ta med seg alt utstyret i håndbagasjen uansett hvor de skal, noe som gir uovertruffen mobilitet.

Det nye OM-D E-M1 Mark II vil være et av Olympus’ beste kameraer noensinne. Som en del av Olympus’ klare standpunkt i det profesjonelle markedet, kommer det også nye servicepakker for OM-D E-M1 Mark II som lar profesjonelle eiere ta bilder uansett forhold. OM-D E-M1 Mark II vil være tilgjengelig kun som kamerahus, eller som kit med M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO.

Nøkkelfaktaene om OM-D E-M1 Mark II ser ut som ønskelisten for det ideelle, fleksible kameraet enhver fotograf har drømt om: Det oppfyller kravene til seriøse entusiaster og profesjonelle innen natur-, dokumentar- og reisefoto med hurtigheten, mobiliteten og bildekvaliteten sin. Det er det raskeste kameraet i sin kategori, med uovertrufne serieopptaksfunksjoner og et utrolig raskt autofokussystem. Serieopptaksfunksjonen støttes av et helt nytt, raskt, tverrkrysstype, chipbasert faseoppdagelses autofokussystem, ny AF-kontroll og enda raskere utløserrespons. I stillemodus med kontinuerlig AF tar OM-D E-M1 Mark II 18 20,4 megapiksel råformatbilder i sekundet, klassens beste! Kombinert med Live View-skjermen og skreddersydde funksjonsknapper, er dette ideelt for naturfoto eller opptak av innendørsarrangementer. Med låst AF og AE, kan kameraet ta opptil 60 bilder i sekundet. Den innovative Pro Capture-opptaksmodusen på OM-D E-M1 Mark II utnytter virtuell eliminering av utløserforsinkelse ved å ta sekvenser på 14 bilder før utløserknappen presses helt ned. Dermed fanger OM-D E-M1 Mark II det perfekte øyeblikket hver eneste gang, mens andre kameraer går glipp av det. Disse fantastiske stillbildene (og 4K/C4K-video) er mulige takket være den helt nye TruePic VIII-prosessoren, 20-megapiksel Live MOS-sensoren– kombinert med Olympus’ velkjente, innebygde fem-aksers bildestabilisering, som er nyutviklet for OM-D E-M1 Mark II og M.ZUIKO PRO-objektivsystemet som dekker alle brennvidder. ISO-spekteret er utvidet med en f-stopp, og den nye sensorens dynamiske rekkevidde er milelang foran konkurrentenes. En annen fordel dette kameraet har på lur er det superkompakte, letthåndterlige designet, som gjør det mulig å ta bilder med et 300mm (600mm 35mm tilsv.) 1:4.0 supertelefotoobjektiv uten stativ. Sammen med de doble SD-kortportene som er kompatible med UHS-II, Direct 4:2:2 HDMI-utdata, betydelig forbedret batteritid og tre Olympus Pro Service-pakker å velge mellom, er designet en av flere praktiske egenskaper proffene vil sette pris på i et marked som beveger seg stadig fortere.

Ny autofokusstandard

Det foregående OM-D-flaggskipet fikk en strålende mottagelse, og det nye OM-D E-M1 Mark II hever OM-D til det ypperste av det ypperste innen eliten av proffkameraer med det nye ultraraske AF-systemet. Nøkkelen til dette helt nye chipbaserte, fasedeteksjons AF-systemet hviler på kombinasjonen av presisjon, sporingsegenskaper og sanntidskontroll. Presjonen kommer fra 121 All Cross-type AF-punkter og en svært hurtig algorytme drevet av den helt nye TruePic VIII AF-prosessoren. Sporingen benytter en egen algorytme for motiver i bevegelse som leverer pålitelig fokus for serieopptak på banebrytende 18 bps ****, mens enkel AF gir utrolige 60 bps****.

Hurtighet som aldri før

Flere svært raske komponenter kombineres slik at serieopptak med OM-D E-M1 Mark II blir utrolig enkelt. Med en EVF med en respons på kun 6 ms og en behagelig opptakssrate på 120 bps, er det enkelt å holde tritt med motiver i rask bevegelse. I C-AF-modus oppnår OM-D E-M1 Mark II en hastighet på 18 bps, som øker til 60 bps i S-AF-modus, samtidig som den nye PRO Capture-modusen gjør at OM-D-eiere ikke opplever forsinket utløser i motsetning til en del andre proffkameraer. Kameraet kan ta opptil 14 bilder før utløseren er trykket helt ned. Dermed blir det nærmest umulig å ikke ta det ønskede bildet, uansett hvor raskt motivet er.

Uovertruffen mobilitet

En annen nøkkelegenskap for det nye OM-D E-M1 Mark II er det ultrakompakte, mobile designet. Olympus er den første og eneste proffkameraprodusenten som tilbyr et komplett, proffstandard fotosystem, inkludert objektiver, som passer i håndbagasjen på et vanlig rutefly. Denne fleksibiliteten styrkes ytterligere med et design som er tøft, sprutsikkert *, støvsikkert* og frostsikkert*. Trass de kompakte målene gjør den nøye uttenkte formen på det nye OM-D dette til et kamera som er lett å holde, særlig når et telefotoobjektiv er påmontert. Et ekstra batterigrep med matchende kontrollknapper som på kamerahuset er perfekt når du holder kameraet vannrett og gir deg et trygt grep på kameraet uansett stilling.

Maksimal brukervennlighet

Det er gjort en rekke forbedringer for å gjøre arbeidsflyten så enkel som mulig for travle proffer. Det har vært et sterkt ønske om to SD-porter, der en er UHS II-kompatibel. Det er flere opptaksalternativer for hvert kort, som å lagre RAW-format på ett kort og JPEG på det andre samtidig. Det nye batteriet har en økt levetid på om lag 40 prosent. Lading tar ca. to timer, nesten dobbelt så fort som forgjengeren. Batteristrømmen kan også vises som prosent på skjermen. Det er en egen meny som viser flere detaljer, som f. eks. batteriets generelle tilstand. OM-D E-M1 Mark II er utstyr med USB 3.0 Type-C-tilkobling for rask dataoverføring.

Bildekvalitet i eliteklassen

Lakmustesten for kameraer i proffklassen er bildekvaliteten. Her gir det nye OM-D E-M1 Mark II en ny standard – for både stillbilder og video – som konkurrentene vil slite med å nå. Olympus utviklet den helt nye TruePic VIII-bildeprosessoren og Live MOS-sensor på 20 megapiksler spesifikt for dette kameraet, og det vises. Det optiske potensialet er fantastisk. Takket være forbedret pikseloptikk og double quad-core prosessering er det dynamiske spektret betydelig forbedret. Med 50 Megapiksel High Res Shot går kameraet langt forbi fullformatskameraer, og bevegelsesuskarphet er så å si borte takket være kombinasjonen av TruePic VIII og en ny versjon av Olympus’ berømte 5-aksers bildesstabilisering. 5-aksersmekanismen som har blir designet på nytt kun for OM-D E-M1 Mark II kompenserer nå opptil 6,5 f-stopp *** med en brennvidde på 100mm (med M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 PRO-objektiv). Dette revolusjonerende bildestabiliseringssystemet er nå en perfekt match for OM-D E-M1 Mark IIs videoegenskaper med fargestrålende, ultra HD-oppløsing på 4K med 30bps og 102 Mbps bitrate. Filmelskere vil også sette pris på 24p bilderaten og 237 Mbps bitrate, slik at bildene kan vises i ekte C4K-breddeformat.

Profesjonell service

Olympus strekker seg ekstra langt hva gjelder kundeservice, og tilbyr OM-D E-M1 Mark II-eiere tre serviceprogrammer i det nye konseptet OLYMPUS PRO Service. Grunnivået heter Standard Plus, og er gratis sammen med andre MyOlympus-fordeler som seks måneders utvidet garanti. Med tanke på profesjonelle fotografer, har vi ytterligere to serviceprogrammer Advanced og Elite, som inkluderer gratis frakt ifm reparasjoner, låneutstyr under reparasjon, regelmessig vedlikeholdspan, kundestøtteekspress og støtte via video. OLYMPUS PRO Service lanseres i 17 europeiske land.

OM-D E-M1 Mark II HOVEDFUNKSJONER:

> OM-Ds flaggskip med banebrytende raskt sekvensopptak og AF-egenskaper i et ultramobilt design

> Ideelt for fotografering av dyreliv, reise- og dokumentarfoto, samt fotojournalistikk

> Tar førsteklasses stillbilder på 20 megapiksler

> Innebygget 5-aksers bildestabilisering i sensoren for krystallklare håndholdte supertelefotobilder eller lange eksponeringer

> 4K/C4K håndholdte, krystallklare filmopptak med 5-aksers bildestabilisering

> Klassebeste hurtig AF: - 121-punkters All Cross-type - Fasedeteksjon - 18 bps med C-AF - 60 bps med S-AF

> Pro Capture-modus for øyeblikkelig utløser

> Sprutsikker*, frostsikker*, støvsikker*

> 2 porter for SD-kort, en kompatibel med UHS-II, USB 3.0 (Type C) for rask dataoverføring

> 4K, C4K, Full HD & HD-videoopptak med bilderater inkl.: 24p, 25, 30p, 50p, 60p, Videobitrates inkl.: 237 & 102 Mbps; Normal, Fin, Superfin & All-intra

> Detaljert batteristatusmeny med %-visning

> Hurtiglading av batter på maks, to timer

> Kraftig ny TruePic VIII-bildeprosessor, Live MOS- sensor,

> Hurtig, myk EVF

> Fokusbrakketering for skreddersydd fokus som kan konkurrere med naturfototidssskrifter

> Fokussstakking med kompatible M.ZUIKO-objektiver

> Live Composite / Live Bulb for lange eksponeringer i Live View

> Keystone-kompensering på alle kompatible objektiver

> Siste nytt innen profesjonell programvare: OLYMPUS Capture 1.2

Optikk

OM-D E-M1 Mark II er kompatibelt med Olympus’ utvalg av Micro Four Thirds-objektiver og tilbehør for proffer, som skreddersydde kameraveesker og et undervannshus med en rekkevidde på 60 meters dyp. Olympus’ nye flaggskipsystem ble utviklet for å gjøre proffotografering raskere, lettere og mer effektivt – uansett hvor og når. Oppdrag utført.

Anbefalt tilbehør

> FL-900R høykapasitetsblitz med tøff og lett design, LED-filmlys og 58 guidenumre for ultraraske serieopptak

> HLD-9 batterigrep med pilkontrolltaster integrert i det ergonomiske batterigrepet

> CBG-12 bæreveske for sikker fotogrfaering utendørs med to OM-D E-M1 Mark II-kameraer og 300mm M.ZUIKO DIGITAL ED supertelephotoobjektiv

> STF-8 makroblitz med sprutsikkert*, støvsikkert* og frostsikkert* hus – kompatibelt med Fokusbrakketering og Fokusstakking

> RM-CB2 utløserkabel med 2,5-diameter nåltilkobling (bulb lock-type)

> PT-EP14 undervannshus for bekymringsløs og presis undervannsfotografering ned til 60 meters dyp – kompatibelt med Underwater Protector System-objektiv

Produktspesifikasjon kan endres uten varsel. Vennligst se Olympus’ nettside http://www.olympus-europa.com for de siste spesifikasjonene.

* Sprutsikkert i henhold til IEC standard publisering 529 IPX8. Støvsikkert og frostsikkert i henhold til Olympus’ testforhold.

** I henhold til Olympus’ testforhold.

*** Sammen med det nye M.ZUIKO Digital ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO .

**** Elektronisk utløser

***** Seks måneder i tillegg til lovpålagt garanti i kjøpslandet.

Powered by Labrador CMS