Larvik gitarfestival 4Sound

BOSS FOR GITAR OG BASS

Torodd Bjørkestrand (t. v.) og Vidar Ersfjord i Roland Scandinavia med Boss Dual Cube LX og Boss Waza-Air Bass. Foto: Stian Sønsteng

– Boss Dual Cube LX er en allsidig gitarforsterker med en rekke lyder og effekter, som du kan bruke både til øving og på scenen, sier Vidar Ersfjord.

Publisert

Boss har brukt en gyrosensor til å simulere plasseringen av den virtuelle forsterkeren

Vi møter ham sammen med resten av den norske staben i Roland Scandinavia, Torodd Bjørkestrand, på 4Sounds salgsmesse under Larvik gitarfestival i midten av mars. Her har de forsterket laget med en dansk og en britisk kollega.

– Dette er en viktig møteplass for bransjen, og vi møter ikke minst mange gitarentusiaster her, sier Bjørkestrand.

– Roland og Boss er like viktige merker for oss her i Norge. For dem vi møter her på gitarfestivalen er Boss nok det viktigste, og vi forteller dem gjerne at Boss er verdens nest største forsterkerprodusent, sier Ersfjord.

Waza-Air Bass

Boss Dual Cube LX er en videreutviklet modell, med to spesiallagde firetommers høyttalere og en tiwatts sluttforsterker. Den har åtte gitarforsterkertyper, og sju effekter som kan redigeres via en egen app. Forsterker- og effektinnstillingene kan lagres på 27 minneplasser, og via USB kan man foreta en direkte innspilling eller strømme fra enheten.

Vidar Ersfjord (f. v.), Torodd Bjørkestrand, Hans Egestorp og Matt Knight utgjorde Roland/Boss-staben under Larvik gitarfestival. Foto: Stian Sønsteng

– Den har flere inn- og utganger, slik at bruksområdene er mange. Via en adapter kan den også brukes med blåtann, og med åtte AA-batterier kan du bruke den hvor du vil, sier Bjørkestrand.

Boss Dual Cube LX koster 3.200 kroner, og den finnes også i en bass-utgave, til 3.700 kroner.

I Larvik viser Bjørkestrand og Ersfjord også bass-versjonen av hodetelefonene Boss Waza-Air.

– På samme måte som gitarversjonen gir disse en unik lyd- og øvingsopplevelse, der Boss har brukt en gyrosensor til å simulere plasseringen av den virtuelle forsterkeren, sier Ersfjord.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Boss Waza-Air Bass koster 5.400 kroner.

Powered by Labrador CMS