Robert Storm Olsen (i midten) følger med når driftssjef Magne Iversen i 4Sound-kjeden åpner døra til 4Sound Drammen. Til venstre butikksjef Aleksander Ågedal. Foto: Stian Sønsteng

PROCOM ER BLITT 4SOUND DRAMMEN

Etter 25 år i Nedre Storgate, innrømmer Robert Storm Olsen at det er vemodig å overlate butikklokalene i Drammen til 4Sound-kjeden.

Publisert Sist oppdatert

Når driftssjef Magne Iversen i kjedene 4Sound og Gitarhuset åpner butikkdøra presis klokken 12, markerer dette slutten på Procom Music for Robert Storm Olsen. For Iversen er 4Sound Drammen den første nye butikklokasjonen for kjeden, etter at han og en gruppering i den norske musikkbransjen i oktober 2019 kjøpte 4Sound. I ukene som er gått etter åpningen i Drammen og publiseringen av denne artikkelen er Iversen blitt utpekt til konsernsjef i GH4S AS, som driver kjedene 4Sound og Gitarhuset, og Iversen bekrefter at den varslede fusjonen av selskapene bak kjedene snart trer i kraft.

I tillegg til et eget verksted på bakrommet, har Erland Knutsen en servicebenk sentralt plassert i butikken. Foto: Stian Sønsteng

– 4Sound de den rette aktøren til å drive butikken videre. Kundene får et helt annet utvalg enn tidligere, sier Storm Olsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Sist vi møtte ham, var på messen The NAMM Show i California i januar 2019. Den gang drev Procom Music AS i tillegg til butikken i Nedre Storgate med distribusjon av musikkinstrumenter og utstyr for proffsegmentet innen lyd og lys. Senere dette året ble distribusjonsvirksomheten skilt ut i selskapet ScaleNordic AS, som Storm Olsen eier 50/50 sammen med Frode Skinstad.

Kastet seg rundt

– Det har vært en utfordring å drive både innen detaljhandel og distribusjon, men nå kan jeg fokusere på sistnevnte, sier Storm Olsen.

Driftssjef Magne Iversen (t. v.) i 4Sound-kjeden og tidligere Procom-eier Robert Storm Olsen foretok snorklippingen ved 4Sound Drammen. Foto: Stian Sønsteng

Det er ingen selvfølge at den tidligere eieren og driveren er til stede under en nyåpning som dette, men i dette tilfellet er det tydelig helt naturlig.

Det har vært en utfordring å drive både innen detaljhandel og distribusjon

– Det blir ingen sak for ScaleNordic å være leverandør til 4Sound-kjeden fremover?

– Det blir bra, det. Det har jeg trua på, sier Storm Olsen.

I og med salget av butikken til 4Sound, slipper han også de stadige bilturene mellom sentrum og Holmen under Drammensbrua, der ScaleNordic holder til.

I tillegg til de to eierne er Kenneth Rustad (kanskje kjent fra Fluid Audio) ansatt i ScaleNordic, som representerer merkene Alctron, DMI Guitar Labs, Earthworks, Focal (Skandinavia), Fluid Audio, Hotone, Miktek, Music Area, Scale Technologies, Scale Tech Cables, Source Audio, Tascam (Norge), Telefunken (studioutstyr og mikrofoner), Triton Audio og Vovox.

Aleksander Ågedal er butikksjef ved 4Sound Drammen, og én av tre ansatte som blir med over i det nye selskapet. Foto: Stian Sønsteng

Magne Iversen sier prosessen i Drammen for deres del for alvor begynte i mai, og at de rett etter ferien startet oppussingen slik at alt skulle være klart til åpningen 1. september.

– Da vi fikk anledningen kastet vi oss rundt, sier driftssjef Iversen.

God beliggenhet

– Hva er forskjellen på butikken vi står i nå, og den som var her tidligere?

– Procom hadde mest studioutstyr og slike ting. Nå kommer dette i tillegg til alt annet, sier Storm Olsen.

Iversen sier 4Sound-butikkene i Oslo, Trondheim og Stavanger også har studioutstyr utstilt, og at dette er et viktig segment også de andre avdelingene kan levere.

4Sound Drammen er på rundt 900 kvadratmeter, fordelt på to etasjer. Beliggenheten ligger i tilslutning til gågata, ifølge Iversen med gode parkeringsmuligheter.

4Sound Drammen har 900 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Foto: Stian Sønsteng

– Til å være en sentrumsbutikk er lokasjonen veldig bra, sier han.

Amadeus musikk ligger 100 meter unna, med blåse- og slagverksinstrumenter til korps og symfoniorkestre, samt elpianoer og gitarer.

– Dette var et naturlig sted å etablere seg for kjeden?

– Absolutt, sier Iversen.

– Omlandet er stort, og i kundebasen ligger det allerede 10.000-15.000 navn, sier Storm Olsen.

Bruk piltast eller klikk på pilene for å bla gjennom bildegalleriet:

Rune Tjørnager er første kunde ved 4Sound Drammen, og kjøper gitarkabler av Mariuuz Fluge Vindedal. Foto: Stian Sønsteng
4Sound Drammen har inngang fra Nedre Storgate. Foto: Stian Sønsteng
Det ene av to rom for strengeinstrumenter. Foto: Stian Sønsteng
Tangentavdelingen er ny ved 4Sound Drammen. Foto: Stian Sønsteng
Tre av leverandørene til stede på åpningen av 4Sound Drammen: Dan Johnsen i Luthman Nordic (t. v.), Stian Sveen i Sennheiser og Torstein Vik i Polysonic Norge. Foto: Stian Sønsteng
Ved åpningen av 4Sound Drammen var det fortsatt noen tomme hull i studioavdelingen. Foto: Stian Sønsteng
Fra 4Sound Drammen. Foto: Stian Sønsteng
I forgrunnen hodetelefoner fra Focal og Tascam, som tidligere butikkeier Robert Storm Olsen leverer fra sitt andre selskap, ScaleNordic. Foto: Stian Sønsteng
Fra slagverkavdelingen ved 4Sound Drammen. Foto: Stian Sønsteng
Noe av sortimentet ved 4Sound Drammen, fra blant annet Yamaha, Røde og AKG. Foto: Stian Sønsteng
Erland Knutsen ved 4Sound Drammen i gitarrommet. Foto: Stian Sønsteng
4Sound Drammen holder til i Nedre Storgate, med tilslutning til gågata i Drammen sentrum. Foto: Stian Sønsteng

4Sound og Gitarhuset

Erland Knutsen er en de tre butikkansatte som er med videre.

– Tidligere hadde vi mest gitarer nede og studioutstyr i overetasjen. Dette vil vi forsøke å holde videre, samtidig som for eksempel tangentinstrumenter er kommet inn som en ny avdeling her nede, sier Knutsen.

4Sound-konseptet passet best til sortimentet

Han vil fortsatt ta mye service på strengeinstrumenter.

– Vanligvis går store deler av dagen min med til dette, sier Knutsen.

– Kunne dere like gjerne brukt Gitarhuset-profilen på denne denne butikken?

– Det var allerede mye studioutstyr her, så 4Sound-konseptet passet best til sortimentet, sier Iversen.

Sammen med ektefellen har han hatt ansvaret for oppussingen av de nye butikklokalene til 4Sound i Stavanger og Gjøvik, som åpnet henholdsvis 10. september 2020 og 27. mai 2021. Når de nå er ferdige i Drammen, står Trondheim for tur.

– Hvordan har dere klart dere gjennom pandemien?

– 4Sound og Gitarhuset hadde et greit fjorår, i forhold til pandemien og at vi har tatt over 4Sound, sier Iversen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2021, som ble distribuert 11. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS