OnePlus Nord 3 5G har fått mye av kamerafunksjonene til storebror OnePlus 11. Foto: OnePlus

TOPP KAMERA I MELLOM-MODELL

OnePlus kommer med en Nord 3 5G, en mellomsjikt-modell som retter seg mot prisbevisste foto-entusiaster.

Publisert Sist oppdatert

Bare måneder etter at OnePlus lanserte Nord CE 3 Lite, kommer kineserne med nok en nyhet på det norske markedet. Nord 3 5G er en mellomsjikts-modell med det OnePlus hevder er et toppspekket kamera.

Nord nummer ni

– Den første Nord-modellen kom i august 2020, og har vært gjennom åtte modeller før denne lanseringen. Med OnePlus Nord 3 tar vi det beste fra våre flaggskipmodeller ned i prissjiktet, sier Lasse Lowe, PR-manager i OnePlus Danmark, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Høye renter, stigende inflasjon og økonomisk usikkerhet gjør at selskapet ser stadig flere kunder velge en rimeligere telefon.

– Jeg tror det fortsatt er en stor gruppe kunder som vil kjøpe det beste av det beste, men som konverterer til en toppmodell fra OnePlus i stedet for for eksempel Samsung, når de ser at du får de beste spesifikasjonene til en lavere pris, sier Lowe.

Ifølge en undersøkelse vi har gjort, er dårlig batteri den største grunnen til at folk skifter mobil

De siste tallene fra analyseselskapet GfK viser at OnePlus’ strategi i alle fall gjør det bra i det danske markedet.

– Salget målt i antall enheter i årets første fem måneder øker med hele 25 prosent for OnePlus, i et smartmobil-marked som faller med 15 prosent i samme periode. Det gjør at vi nå er inne på topp tre-listen i Danmark, sier Marie Dam Feldborg, nordisk markedsdirektør i OnePlus.

OnePlus Nord 3 5G har fått Sonys IMX890-sensor i hovedkameraet, den samme 50-megapikselsensoren som sitter i selskapets toppmodell OnePlus 11 5G.

I tillegg er Nord 3 5G utstyrt med samme teknologi for optisk bildestabilisering fotograferingsalgoritmer som flaggskip-modellen.

Flere oppdateringer

Under panseret sitter en Mediatek Dimensity 9000-prosessor, og keramisk kjøling skal holde telefonens temperatur.

– Sammenliknet med Nord 2T har årets modell 43 prosent bedre CPU-ytelse, og er fire ganger mer energieffektiv, sier Lowe.

Marie Dam Feldborg, nordisk markedsdirektør og Lasse Lowe, PR-manager, kan vise til kraftig vekst i Danmark. Foto: Marte Ottemo

Velger man 16 GB-versjonen skal Nord 3 kunne kjøre 44 apper åpne samtidig uten å hakke.

Den 6,74 tommer store skjermen støtter opptil 120 Hz adaptiv dynamisk oppfriskningshastighet, og har en sertifisert 1.000 Hz trykkresponsrate for gamerne.

OnePlus Nord 3 har et 5.000 mAh batter og 80 watts hurtiglading som skal gi 60 prosent ladet batter på 15 minutter.

– Ifølge en undersøkelse vi har gjort, er dårlig batteri den største grunnen til at folk skifter mobil. Et bra batteri er godt både for lommeboken og miljøet, sier Lowe.

Den nye midtsjikts-modellen støtter også tre Android-oppgraderinger og fire sikkerhetsoppdateringer, opp fra henholdsvis to og tre på Nord 2T.

– Det er ikke vanlig for en telefon i et mid-range-segment, sier han.

OnePlus Nord 3 kommer i to versjoner, med åtte eller 16 GB ram, og i enten matt grå eller lys grønn. Prisen er 5.500 og 6.300 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS