Leica X-U

Pressemelding fra Bresson 20. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica X-U

Leica X-U - actionkamera med kompromissløs bildekvalitet selv under de tøffeste forhold.

Leica utvider kameraporteføljen med Leica X-U som er konstruert spesielt for ekstrem utendørsbruk. Kameraet består av et meget lyssterkt objektiv, Leica Summilux 23mm f1.7 ASPH. (tilsvarende 35mm i 35mm-format) inkludert beskyttelsesfilter for bruk under vann, og en stor CMOS-sensor i APS-C format.

 Vanntett  Ned til 15 meter

• Støtsikker  Opp til 1,22 meter i forhold til Mil Spec MIL-STD-810G resp.

 Summilux-objektiv  f1.7 35mm med manuell fokusring

• Bildekvalitet  Best i sin klasse

• Blits  Innebygd blits

• Byggkvalitet Antisklibelegg i gummi

• Rask i bruk  Følger Leica filosofi om enkel bruk

• Made in Germany

Det nyeste medlemmet av Leica X-familien garanterer bilder med svært god lysstyrke og klarhet under de tøffeste forhold. Leica X-U, "Made in Germany", er enkelt å bruke og er en ideell følgesvenn på alle turer og ekspedisjoner. Det er meget robust, støtsikkert, tåler kulde og er støvtett - perfekt for action- og undervannsopplevelser, reise, arkitektur, landskapsfotografering og til å ta opp videoer i Full HD-kvalitet. Fang magiske undervannsøyeblikk i perfekt detalj på dybder ned til 15 meter.

Leica X-serien er kjent for fremragende bildekvalitet, noe som også kjennetegner nye Leica X-U. Kombinert med den profesjonelle CMOS-sensoren i APS-C format med 16,5 megapiksler (effektiv 16,2 MP), er Leica Summilux 23 mm f/1.7 ASPH. et premiumobjektiv som sikrer naturlig fargegjengivelse og maksimal detaljoppløsning, selv på nærmeste fokusavstand som er 20 cm. Den store blenderåpning på f1.7 gir frihet til å utforske de kreative mulighetene med selektiv fokusering. Leica X-U er førstevalget for alle innendørs og utendørs lysforhold - når som helst på døgnet og i enhver situasjon.

Det stilfulle designet på Leica X-U er utviklet av Audi Design og fokuserer på det som virkelig teller: enkel, intuitiv og presis håndtering, eksepsjonell kvalitet og fokus på detaljer. Toppplaten er laget av aluminium med high-grip TPE-armering, noe som sørger for at huset er vanntett ned til 15 meter. Kontrollhjulene er i eloksert aluminium, og kameraet har integrert blits. Kameraet har et spesielt non-slip-belegg, herdet beskyttelsesdeksel for skjermen, og dobbelt låsesystem for batterirommet og minnekortspor. Dette sikrer at fotografen kan konsentrere seg fullt og helt om å ta bilder uten å bekymre seg for utstyret.

Det enkle og intuitive håndteringskonseptet sørger for kreativ frihet i opptaksøyeblikket. Det er enkelt å stille kontrollhjul, blenderåpning og lukkerhastighet, også for hvert bilde. Den praktiske snapshot-knappen for undervannsfotografering gjør det enkelt å fange motiver under vann. Takket være praktiske automatiske funksjoner og en 3 tommer stor LCD-skjerm med høy oppløsning, går det raskt å finne de rette innstillingene for å fange det avgjørende øyeblikk.

Med Leica X-U kan man også enkelt fange bevegelige bilder i kinokvalitet. Kameraet tar opp video i et utvalg av 1920 x 1080 eller 1280 x 720 pikslers oppløsning, og med 30 fulle bilder per sekund i MP4 videoformat. Uansett om opptaket er ment for profesjonell filmproduksjon eller til personlig bruk, leverer Leica X-U alltid resultater av høy kvalitet.

Leica X-U (Typ 113) er i salg nå og har veiledende pris kr. 34.000,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS