CANON FLYR HØYT

Canon inviterte til dronekjøring og helikopterflyging for å vise fram mulighetene med kameraene selskapet har lansert i 2015.

Publisert Sist oppdatert

Med hashtaggene #ComeAndSee og #‪OsloFromAbove inviterte Canon bloggere og journalister til å teste ut selskapets 2015-kamera på nye bruksområder.

Med på pressetreffet hadde Canon med seg blant annet EOS 5Ds og 5Dsr i preproduksjons-modeller, samt kompakte PowerShot G7X, superzoomen PowerShot G3X, proffvideokameraet XC10 og kompakt systemkameraet EOS M3.

Høyeste oppløsning

Dronefotografering har gått fra å være noe de tidlige entusiastene og pionérene holdt på med, over til allemannseie.

– På Ekeberg var det montert EOS 5D MkIII i drone og nettopp dette kameraet har vært mye brukt i profesjonell sammenheng. En av de store utfordringene har vært å ha gode løsninger for fjernstyring, men til nettopp EOS 5D MkIII har det blitt utviklet løsninger som gjør at denne modellen ofte brukes, sier produktansvarlig i Canon, Trond Sliper, til fagbladet Elektronikkbransjen.

5D-speilrefleksene kommer i to versjoner, 5DS og 5DS R. Sliper forklarer at de to modellene er tilnærmet identiske, med unntaket at 5DS R har et kansellerende lavpassfilter som maksimerer sensorens detaljer og den synlige bildekvaliteten.

De nye kameraene kan skilte med fullformatsensor med tidenes høyeste antall piksler, 50,6 megapiksler, og er beregnet for deg som fotograferer landskap, arkitektur, mote eller portretter som privatperson eller profesjonell. Canon lanserte også et nytt objektiv sammen speilrefleksene, EF 11-24mm f/4L USM, et rettegnende zoomobjektiv med markedets største vidvinkel.

EOS 5DS og EOS 5DS R er utstyrt med to DIGIC 6-prosessorer og begge prosessorene er konstruert for å håndtere de svært store bildedatamengdene fra sensorens 50,6 megapiksler på en effektiv måte, reduserer bildestøy og gir deg mulighet til å ta fem bilder i sekundet.

Fra entusiast til amatør

– Vårt nye profesjonelle videokamera XC10 er også et veldig spennende produkt for de som jobber med droner. XC10 er et kompakt videokamera med én tommes sensor og 10x zoom som både kan filme i 4K og ta gode stillbilder på 12 megapiksler, sier Sliper.

– Kommer dronefotografering til å bli noe «alle» holder på med, eller for de spesielt interesserte?

– Allerede for en god stund siden begynte spørsmål om bruk av våre kamera i droner å dukke opp, og det er helt tydelig at mange innenfor nybegynner- og entusiastsegmentet ser på muligheten for å ta gode stillbilde- og videoopptak fra lufta. Det som kjennetegnet tidlige dronemodeller med kamera, var at de fabrikkmonterte kameraene var av relativt dårlig kvalitet. Så svaret på spørsmålet ditt er nok, i hvert fall så langt vi vet, at dronefotografering har gått fra å være noe de tidlige entusiastene og pionérene holdt på med, over til allemannseie, sier Sliper.

Med seg for å styre dronene og fortelle mer om utviklingen hadde Canon dronespesialistene Inflight Systems. Administrerende direktør Anders Martinsen sier det i dag er 257 godkjente droneoperatører i Norge.

– Det er registrert 17.000 droner her til lands, men vi tror det er en del underrapportering. Det vi vet er at antallet vokser kraftig og kommer til å fortsette med det framover, sier han.

Powered by Labrador CMS