TomTom Bandit

Pressemelding fra Tomtom 29. april 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

TomTom gjør inntog i actionkamera-markedet

Introduserer TomTom Bandit Action Camera – bare rist på kameraet for å redigere 

TomTom (TOM2) lanserer i dag det nye TomTom Bandit Action Camera, som gjør redigering og deling av videoer enda raskere og enklere. Istedenfor å bruke timevis på nedlastning og sortering av opptak, kan brukere nå raskt og enkelt redigere og dele sine actionfylte øyeblikk og prestasjoner.

TomTom Bandit er det første kamera noensinne med en innebygget media-server, som gjør at du ikke trenger å laste ned opptak før du kan redigere dem. Kamera fungerer med en tilhørende app som gjør det mulig å skape og dele videoene dine kun ved å riste smarttelefonen din.

TomTom Bandit Action Camera er utstyrt med innebygget bevegelses- og GPS-sensor som automatisk registrerer øyeblikkets hastighet, høyde, G-force, akselerasjon og hjertefrekvens*. Høydepunktene kan også tagges manuelt via en egen tagge-knapp på kameraet og fjernkontrollen*.

– Vi vet at den største frustrasjonen for brukerne av dagens actionkameraer, er tiden det tar å redigere opptakene. Med TomTom Bandit har vi kuttet ned redigeringstiden fra timer til få minutter – alt som kreves er at du rister telefonen, sier Corinne Vigreux, Managing Director, TomTom Consumer.

– Vi tok et enkelt men radikalt valg for å løse redigeringsproblemet. Med eksisterende actionkameraer må du først laste ned gigabytes med opptak til en PC – en prosess som kan ta lang tid. Videre må du finne høydepunktene, sette sammen historien og formatere den. Vi vet at dette ofte tar timevis, men ikke med TomTom Bandit. Vi har designet et kamera hvor opptakene prosesseres i selve kameraet, noe som gjør redigeringsprosessen enda enklere og raskere, sier Slobodan Stanisic, ansvarlig ingeniør i TomTom.

TomTom Bandit fungerer med en app for smarttelefon, som inkluderer superrask søker. Opptaket kan sees umiddelbart på smarttelefon-appen takket være den innebygde media-serveren. I redigeringsmodus skapes en spennende video helt enkelt med et rist på smarttelefonen. Brukeren kan gjøre endringer, legge til musikk og overlag med informasjon om hastighet, høyde og lignende før videoen deles med vennene.

Kameraet produserer fantastisk videokvalitet. Det har vidvinkellinse, high-end 16 MP CCD-sensor og kraftig prosessor. Det er også helt vanntett, slik at du slipper et ekstra klumpete deksel**. Monteringsutstyret består av en stålring med en rask utløsermekanisme, og den lave profilen på TomTom Bandit tar seg godt ut montert på hjelmen.

Det unikt designede ‘Batt-Stick’-kameraet kombinerer lang batterilevetid, microSD-kort og superrask USB 3.0. Det kan kobles direkte til en PC via USB for å lade og laste ned opptak. Du trenger altså ingen ekstra kabler eller adaptere.

Pris og tilgjengelighet

TomTom Bandit Action Camera blir tilgjengelig for salg i mai og får en veiledende pris på 3999,- kroner.

Et bredt spekter av tilbehør blir også tilgjengelig for salg.

Powered by Labrador CMS