AEG ProCombi Sous Vide

Pressemelding fra Electrolux 28. februar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Damp og sous-vide i samme ovn

- display med smarttelefonteknologi og 205 oppskriftprogrammer

Med AEG ProCombi Sous Vide kombidampovn har du alle tilberedningsmuligheter tilgjengelig: steking, baking, grilling, damp, og nå også Sous-vide – alt i en og samme ovn. Og et svært brukervennlig touch-display gir umiddelbar tilgang til 25 ovnsfunksjoner og 80 oppskriftsprogrammer med ingrediens oversikt- på norsk! 

Brukes som en smarttelefon

AEG Pro Combi er en helprofesjonell og brukervennlig ovn for hjemmebruk. Ovnen har et unikt fargedisplay med aktiv touch funksjon. Det aktive displayet gjør at du blar deg gjennom funksjoner og programmer på samme måte som på en smart-telefon. Farge bilder/symboler/tekst gjør det enkelt å bruke ovnen. I displayet får du også opp oppskrifter med ingredienser for en hel rekke retter.

Sous Vide: en profesjonell teknikk til kjøkkenet ditt

Foruten de tradisjonelle varmluftfunksjonene, og flere intervaller for damp, kommer ovnen med Sous-vide funksjon, en svært skånsom metode for å tilberede mat. Tilberedning ved hjelp av vakuum, såkalt Sous-vide, gir «suksessgaranti» og har vært en yndet tilberedningsmetode for profesjonelle kokker i mange år.

Matvarene du vil tilberede, blir først vakuumpakket i en plastpose og deretter forsiktig varmet opp i damp ved jevn, lav temperatur, gjerne så lavt som 54 grader. Denne teknikken gir intens smak, mørt kjøtt og saftige grønnsaker. I tillegg er tilberedningsmetoden sunn. Siden alle ingrediensene er «låst» inne en forseglet pose, vil alle næringsstoffene ende opp i den ferdige retten.

Lite svinn med sous-vide

Ved tradisjonelle tilberedningsmetoder fører oksygen til at maten oksiderer og endrer farge. Når man fjerner all tilgang til luft ved bruk av sous-vide metoden, vil ikke disse endringene finne sted. Maten beholder sin friske farge.

En av fordelene med sous-vide er at du får svært lite svinn. Mens kjøttet under tradisjonell tilbereding ved høy temperatur mister omlag 40 prosent av sitt opprinnelige volum, vil sous-vide metoden kun gi  5-10 prosent volumtap. Kjøttet opprettholder sin unike konsistens og kjøttet blir mørt og saftig.

Takket være 25 ovsfunksjoner og 205 forhåndsprogrammerte oppskrifter, en ekstra stor ovn og en brukervennlig aktivt display, har AEG ProCombi Sous Vide kombidampovnen alt det som trengs for å bli din nye favoritt på kjøkkenet.

Uttrekkbarskuff for vakuumering

Vakuumeringsmaskinen er designet for å passe perfekt i en skuff under kombidampovnen med sous-vide funksjon. AEG VacSealer fjerner 99,9% av luften i posen. Du kan til og med vakuumere sauser! Etter vakuumering kan maten tilberedes umiddelbart eller lagres til senere. Vakuumering er en yndet metode for matoppbevaring fordi fjerning av oksygenet sørger for lenger holdbarhet.

AEG ProCombi ovn har en veiledende pris på 26.900,- kroner

AEG VacSealer her en veiledende pris på 32.300 kroner

Powered by Labrador CMS