Med den nye fusjonen håper selskapene blant annet å øke utviklingstakten på mobilapp. Foto: iStock

FUSJON FOR FOTOKNUDSEN-EIER

Fotoknudsens eier, Albelli, har fusjonert med Photobox og blir ifølge en pressemelding det ledende selskapet i Europa innen fotoprodukter på nett.

Publisert

Mer enn sju millioner kunder over hele Europa vil bli ivaretatt av det nyfusjonerte selskapet, heter det i en melding fra Fotoknudsen.

Europeisk fokus

– Hvordan vil norske kunder merke at Fotoknudsen nå blir en del av et større og fusjonert selskap?

– Våre kunder vil ikke merke noe konkret til dette, vårt merkenavn, vår nettside og våre apper fortsetter som før. Det vi håper kundene våre vil merke over tid er at vår teknologiske utvikling skyter fart slik at vi kan tilby nye løsninger enda raskere enn tidligere, sier Cecilie Gaustad, daglig leder i Fotoknudsen, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Albelli (eid av Gilde Buy Out Partners) og Photobox (eid av Exponent) annonserte i januar at de har gått sammen for å skape en ledende aktør i det europeiske markedet innen fotoprodukter og fotogaver.

Daglig leder i Fotoknudsen, Cecilie Gaustad, sier endringene ikke vil bli store for deres norske kunder. Foto: Stian Sønsteng

Gilde og Exponent vil bestå som eiere av den fusjonerte virksomheten, sammen med ledergruppene i begge selskapene.

Det nyfusjonerte selskapet vil betjene en kundebase på over sju millioner kunder, ivaretatt av 1.150 ansatte lokalisert i Norge, Sverige, Storbritannia, Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania. Selskapene skal styrkes gjennom økt kunnskap og erfaring innen bransjen, og utnytte stordriftsfordeler relatet til innkjøp og produksjon. Fusjonen vil også åpne opp for økt strategisk handlekraft for å gi en enda bedre kundeopplevelse, inkludert større fokus på mobilapp, sies det i meldingen.

Det vi håper kundene våre vil merke over tid, er at vår teknologiske utvikling skyter fart slik at vi kan tilby nye løsninger enda raskere

Merkenavnene i de ulike markedene bestå og Fotoknudsen-navnet vil forbli uendret slik det har vært siden 1958.

Bedre løsninger for kunden

– I Fotoknudsen ser vi frem til å fortsette å lagre millioner av bilder for kundene våre og ikke minst levere enda mer attraktive løsninger for eksisterende og nye kunder i kjølvann av sammenslåingen. Et nytt kapittel i vår mer enn 60 år lange historie har akkurat startet. Vi blir større, men fokuset på kunden og brukervennlighet består, sier Gaustad.

– Hvordan vil hverdagen endre seg for de ansatte i Fotoknudsen?

Tristan Money, administrerende direktør for det fusjonerte selskapet, sier Photobox og Albelli har mye til felles. Foto: Photobox

– Hverdagen blir mer eller mindre det samme for våre ansatte. Den største endringen for oss er at vi får mange nye kollegaer, men vi er allerede godt vant til å jobbe over skjerm med kollegaer fra hele Europa. I Bergen er vi et lite kontor på rundt 20 ansatte og vi ser mange fordeler, som økt kompetanse, ved å være så heldig å jobbe både lokalt og på europeisk nivå, sier Fotoknudsen-sjefen.

– Vi tror dette er en unik mulighet for to store selskaper, som har mye felles, til å stå stryket sammen og akselerere vår kundesentriske strategi. Jeg er veldig spent på å ta fatt på dette nye kapittelet med Photobox, og tror at vi sammen vil kunne ta enda bedre vare på våre eksisterende kunder, samtidig som vi inspirere flere millioner kunder til å enkelt lage vakre fotoprodukter, sier Tristan Money, administrerende direktør for det fusjonerte selskapet.

– Kombinasjonen av våre virksomheter skaper en mulighet til å levere den beste kundereisen for flere kunder i Europa. Ved å kombinere og bygge videre på styrken til hvert enkelt selskap, vil vi kunne heve standarden for kvalitet, brukervennlighet og innovasjon, sier Dan Mucha, administrerende direktør i Photobox.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2022, som ble distribuert 19. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS