Norsk salgssjef Ståle Braathen i Grundig gleder seg til de første TVene med Amazons smart-TV-løsning Fire TV kommer på markedet, trolig om et års tid. Foto: Stian Sønsteng

GRUNDIG FØRST MED INNEBYGD FIRE TV

– Grundig viser på IFA verdens første TV med innebygd Fire TV. Dette er Amazons smart-TV-plattform, som til nå har vært solgt som et tilbehør.

Publisert

Det sier Ståle Braathen, norsk salgssjef i Grundig Nordic, når vi møter ham i messehallene i Berlin den første uken i september.

– I første omgang kommer Fire TV innebygd i Grundig-TVene i Tyskland, England, Spania og Frankrike. Men, det vil komme en global versjon av Fire TV som vi lanserer i Norden. Denne vil være uten stemmestyring, inntil Amazon lanserer den i norsk versjon, sier Braathen.

Han sier fordelen med å ha Fire TV innebygd er at man da også kan styre TV-kanalene.

Fire TV fra Amazon var den store nyheten hos Grundig på IFA. Produktene må vi derimot vente et års tid på før de kommer til Norge. Foto: Stian Sønsteng.

– Når stemmestyringen blir tilgjengelig på norsk kan man be TVen sette på NRK 3, ta opp Idol på TV 2, eller sette på episode på Netflix – uten bruk av fjernkontrollen, og du skifte kilde mellom mottaker og strømmetjenester, sier Braathen.

Fire TV kan også styre andre smarthjem-produkter.

– Dette er en veldig stor nyhet for Grundig. Vi har hengt litt etter på smart-TV-plattformen, men nå er vi igjen helt på banen. Vi håper de første TVene kommer for salg i Norge om et års tid, dette er avhengig av når Amazon entrer Norden, sier Braathen.

Lyd fra Elac

Grundig har inngått et samarbeid med tyske Elac, som leverer lydsystemet til TVene deres. Foto: Stian Sønsteng.

Når det gjelder 2019-modellene vil TVene ikke ha Fire TV i Norden. På lydsiden har Grundig inngått et samarbeid med tyske Elac.

Grundigs lydplanke GSP950 har Dolby Atmos. Pris: 4.000,- Foto: Stian Sønsteng.

– Nå kan vi igjen tilby veldig god lyd i TVene våre, med en slank lydplanke under skjermen med fremovervendte diskanter og totalt åtte høyttalerelementer, sier Braathen.

Også Grundig viser en 8K-TV på IFA, med oled-panel.

– Det er nok en stund til vi kommer med 8K i butikkene. Når det gjelder oled, har vi valgt å vente med dette til Fire TV er klart. For en toppmodell er du nødt til å ha en smart-TV-plattform som fungerer, sier Braathen.

Nå kan vi igjen tilby veldig god lyd i TVene våre, med en slank lydplanke under skjermen med fremovervendte diskanter og totalt åtte høyttalerelementer

GSB 950 er en ny lydplanke med Dolby Atmos.

– Den låter fantastisk, og gir med en pris på 4.000 kroner en veldig god pris/ytelse, sier Braathen.

Grundigs viste en 8K oled-TV på IFA. Det vil derimot ta tid før selskapet slipper oled og 8K i det nordiske markedet. Foto: Stian Sønsteng.

Mikroplast-filter

Grundigs hvitevarer kommer i løpet av 2020 med nytt design.

Noen av Grundigs vaskemaskiner her at filter som renser vannet for mikrofiber før det går ut i avløpet. Foto: Stian Sønsteng.

– Vi lanserte hvitevarene i 2013, og nå endrer vi designet, sier Braathen og viser frem en av de første produktene, en oppvaskmaskin.

– Den detekterer hvor skitten oppvasken er, velger automatisk program, og du trenger bare trykke på én knapp. Den kommer med et nytt tørkeprogram, med et varmeelement i bunnen som kombinert med en vifte sørger for at også plast tørker, sier Braathen.

Grundigs komfyrer kommer i nytt design. Foto: Stian Sønsteng.

Også komfyrene fra Grundig kommer med et nytt design.

Grundigs nye steketermometer har flere soner. Foto: Stian Sønsteng.

– Planen er at også disse kommer i handelen neste år. Disse kan styres via en app, der ovnen foreslår program basert på hva du steker. Disse kommer i flere ulike varianter, med og uten damp, varmluft og pyrolyse, og har en ny type steketermometer med flere soner som gir en svært nøyaktig avlesning, sier Braathen.

Sentralt i Grundig-hallen på IFA står et område som viser selskapets miljøsatsing.

Alexander Engh med Grundigs ladbare stavstøvsuger Power Stick, der toppmodellen har et rør som kan vinkles. Pris: 4.500,- Foto: Stian Sønsteng.

– Det har vært mye snakk om plast i havet, og mikroplast som kommer fra klesvasken. Dette har vi tatt tak i, og i noen av våre nye vaskemaskiner har vi et filter som renser vannet for mikrofiber før det går ut i avløpet, sier Braathen.

Ladbare stavstøvsugere

Nå kommer vi med et produkt som uten tvil er det beste på markedet når det gjelder pris/ytelse

Også Grundig er av den oppfatning at ladbare stavstøvsugere er i ferd med å ta over mye av markedet.

– Stadig flere velger disse fremfor tradisjonelle støvsugere, og nå kommer vi med en veldig kraftig modell som skiller seg ut fra de øvrige produktene i markedet ved at røret kan vinkles, slik at man lett kommer til innunder møblene. Denne er like kraftig som markedslederen, og vesentlig kraftigere enn andre modeller på markedet. Den er på 28,8 volt, og toppmodellen (VCP 8931) vil koste 4.500 kroner. Vi kommer også med en enklere modell (VCP 8930) der røret ikke kan vinkles og det følger med færre tilbehørsdeler, sier Braathen.

Bekos AquaTech vaskemaskiner kommer i flere farger og modeller. Foto: Stian Sønsteng.

– Dere har savnet et slik produkt?

– Definitivt. Men, nå kommer vi med et produkt som uten tvil er det beste på markedet når det gjelder pris/ytelse, sier Braathen.

Rask og skånsom klesvask

Bekos nye oppvaskmaskiner har et hurtigprogram som vasker og tørker på 45 minutter. Foto: Stian Sønsteng.

Grundig Nordic har også varemerket Beko, og her viser nøkkelkundesjef Morten Sivertsen AquaTech.

– Dette er en teknologi vi bruker i vaskemaskinene, som gjør at man kan vaske en full syklus på halvparten av tiden. Dette gjør vi ved at vaskemiddelet ferdig blandet med vannet spyles direkte på klærne, et par ganger i løpet syklusen. Med dette oppnår vi at trommelen kan rotere et færre antall ganger, noe som også reduserer slitasjen på tøyet med cirka 50 prosent, sier Sivertsen.

Her kan vi vaske 15 kuverter på 45 minutter, inklusiv tørkingen

AquaTech er allerede tilgjengelig blant annet i Storbritannia, og Sivertsen regner med at den blir tilgjengelig i Norden i 2020.

Oppvask på tre kvarter

Denne oppvaskmaskinen er en av de første hvitevarene som kommer med Grundigs nye design. Med sensorstyring skal det være nok å betjene maskinen med å trykke på start. Foto: Stian Sønsteng.

Bekos oppvaskmaskiner har også fått et nytt hurtigprogram.

– Her kan vi vaske 15 kuverter på 45 minutter, inklusiv tørkingen. Dette gjør vi takket være et varmeelement i bunnen, samt at døren automatisk åpner seg når oppvasken er ferdig, slik at kondensen slippes ut, sier Sivertsen.

Kjetil Mikkelborg i Grundig med kombiskapet HarvestFresh fra Beko, som med i tillegg til det blå lyset på fjorårets modeller har fått rødt og grønt lys, som bedre skal ta vare på A-vitaminene i matvarene, i tillegg til C-vitaminene som blir påvirket av det blå lyset. Foto: Stian Sønsteng.

– Dette er det samme varmeelementet vi nettopp har sett hos Grundig?

Det grønne lyset i Bekos HarvestFresh-skap skal ta bedre vare på A-vitaminene. Foto: Stian Sønsteng.

– Det er det. Grundigs maskin er like rask, og generelt er Grundigs modeller høyere spesifisert enn Beko, sier Braathen.

Det røde lyset i Bekos HarvestFresh-skap skal ta bedre vare på A-vitaminene. Foto: Stian Sønsteng.

– Hvilken strategi har dere for de to varemerkene?

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Som regel lanserer vi nye teknologier først hos Grundig, men noen ganger, som i dette tilfellet, kommer det samtidig. Dette henger også sammen med at vi er inne i et generasjonsskifte hos Grundig. Når det gjelder salgskanaler i Norden, er Grundig hos Power og Elon, mens du finner Beko hos Elkjøp, sier Braathen.

Bevarer C-vitaminene

Innen kjøl og frys, viser nordisk trade marketingsjef Kjetil Mikkelborg frem kombiskapet HarvestFresh.

– Vi har tidligere hatt skap med et blått lys som forlenger fotosyntesen slik at vitaminnivået beholdes. Neste generasjon skifter lys etter døgnets tider, med rødt og grønt lys. Dette virker gunstig på A-vitaminene, i tillegg til C-vitaminene som det blå lyset påvirker. Noen av våre modeller har også EverFresh+, som bedre tar vare på fuktigheten og sørger for at matvarene holder seg bedre, også rent kosmetisk, sier Mikkelborg.

Beko kommer også med kombiskap, der frysedelen nederst kan brukes som kjøledel, ved å trykke på en knapp.

Powered by Labrador CMS