Apple MacBook Air og MacBook Pro

Pressemelding fra Apple 11. juni 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple oppdaterer MacBook Air og nåværende generasjon av MacBook Pro med de nyeste prosessorene og ny grafikk

Apple oppdaterte i dag MacBook Air med de nyeste Intel Core-prosessorene, raskere grafikk og flash-lagring som er opptil to ganger raskere enn forrige generasjon.* Nåværende generasjon av 13- og 15-tommers MacBook Pro har også blitt oppdatert med de nyeste Intel Core-prosessorene og kraftige, separate grafikkprosessorer fra NVIDIA. Apples populære AirPort Express har nå fått funksjoner som tidligere kun var tilgjengelig for AirPort Extreme.  

«I dag har vi oppdatert hele MacBook-serien med raskere prosessorer, grafikk, hukommelse, flash-lagring og USB 3-tilkoblingsmuligheter,» fortalte Philip Schiller som er Apples senior vice president of Worldwide Product Marketing. «Vi har gjort verdens beste serie med bærbare maskiner enda bedre, og vi tror at brukerne kommer til å sette stor pris på ytelsesforbedringene til både MacBook Air og MacBook Pro.»

Nye MacBook Air er tilgjengelig i modeller på 11 tommer og 13 tommer, har de nyeste tokjernede Core i5- og Core i7-prosessorene og er de perfekte maskinene for å surfe på nettet, lage filmer og organisere bilder. Den nye, integrerte Intel HD Graphics 4000-grafikkprosessoren er opptil 60 prosent raskere og gir MacBook Air all ytelsen den trenger for å håndtere spill og videoer.** MacBook Air har flash-lagring som er opptil fire ganger raskere enn tradisjonelle harddisker, noe som gir svært rask oppstart og rask tilgang til apper og data. Med 4 GB hukommelse som er raskere enn før, og mulighet til å konfigurere maskinen med opptil 8 GB, er det enkelt å kjøre hukommelsesintensive apper. MacBook Air har også et nytt FaceTime HD-kamera som leverer video i 720p HD.  

13-tommers MacBook Pro har de nyeste tokjernede  Core i5- og Intel Core i7-prosessorene på opptil 2,9 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,6 GHz. 15-tommers MacBook Pro har de nyeste firekjernede Intel Core i7-prosessorene på opptil 2,7 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,7 GHz og separate NVIDIA GeForce GT 650M-grafikkprosessorer. Både 13-tommers og 15-tommers MacBook Pro kan konfigureres med en harddisk på 1 TB eller SSD-disker på opptil 512 GB som er opptil dobbelt så raske som forrige generasjon.

Både MacBook Air og MacBook Pro har en Thunderbolt-port med høy hastighet og to USB 3.0-porter som gjør det enkelt å koble til eksterne skjermer og en mengde tilleggsutstyr med høy ytelse. 13-tommers MacBook Air og 13-tommers og 15-tommers MacBook Pro har en batteribrukstid på opptil 7 timer, og 11-tommers MacBook Air har opptil 5 timer. Batteriene til de bærbare Mac-ene bruker avansert kjemi og adaptiv ladeteknologi for å gi deg opptil 1000 ladesykluser.***  

MacBook Air og MacBook Pro leveres med OS X Lion. Fra og med i dag vil kunder som kjøper en Mac, kvalifisere for å få et gratis eksemplar av OS X Mountain Lion når det blir tilgjengelig. Mountain Lion inneholder nyskapende funksjoner, for eksempel den helt nye Meldinger-appen, Varslingssenter, systemdekkende delingsfunksjonalitet, Like skjermer via AirPlay, Game Center og Gatekeeper som gir forbedret sikkerhet. I Mountain Lion er iCloud bygd inn i selve fundamentet til OS X, slik at det er enklere enn noensinne å holde innholdet ditt oppdatert på alle enhetene dine.  

Nye AirPort Express koster kun NOK 779,– og er en kompakt enhet med helt ny design og nye funksjoner for trådløse forbindelser og tilkobling. Med 802.11n Wi-Fi med to bånd samtidig er det enkelt for brukerne å opprette et nettverk med førsteklasses ytelse og rekkevidde. AirPort Express har også en lydutgang du kan bruke for å koble til høyttalere eller en hjemmekinoforsterker, slik at du kan bruke AirPlay for å strømme iTunes-innhold fra en Mac eller iOS-enhet. Den har en USB 2.0-port som lar deg dele en skriver på det trådløse nettverket, og en ekstra Ethernet-port som lar deg koble til andre datamaskiner og nettverksenheter. Konfigureringsverktøyene er innebygd i OS X og iOS, slik at du kan konfigurere enheten med noen få, enkle trinn, og med AirPort-verktøy 6.0 for OS X Lion og iOS kan du få tilgang til et visuelt kart over nettverket som du kan bruke for å finne og rekonfigurere enheter på nettverket.  

Priser og tilgjengelighet

11-tommers MacBook Air leveres med en prosessor på 1,7 GHz og 4 GB hukommelse og er tilgjengelig med 64 GB flash-lagring fra NOK 8290,– (NOK 6632,– ekskl. mva.) og med 128 GB flash-lagring fra NOK 9190,– (NOK 7352,– ekskl. mva.). 13-tommers MacBook Air leveres med en prosessor på 1,8 GHz og 4 GB hukommelse og er tilgjengelig med 128 GB flash-lagring fra NOK 9990,– (NOK 7992,– ekskl. mva.) og med 256 GB flash-lagring fra NOK 12 490,– (NOK 9992,– ekskl. mva.). Konfigurasjonsmuligheter inkluderer en Intel Core i7-prosessor på 2,0 GHz, opptil 8 GB DDR3-hukommelse på 1600 MHz og opptil 512 GB flash-lagring.  

13-tommers MacBook Pro er tilgjengelig med en tokjerners Intel Core i5-prosessor på 2,5 GHz, 4 GB hukommelse og harddisk på 500 GB fra NOK 9990,– (NOK 7992,– ekskl. mva.), og med en tokjerners Intel Core i7-prosessor på 2,9 GHz, 8 GB hukommelse og harddisk på 750 GB fra NOK 12 490,– (NOK 9992,– ekskl. mva.). 15-tommers MacBook Pro er tilgjengelig med en firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,3 GHz, 4 GB hukommelse, Intel HD Graphics 4000 og NVIDIA GeForce GT 650M og harddisk på 500 GB fra NOK 14 990,– (NOK 11 992,– ekskl. mva.), og med en firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,6 GHz, 8 GB hukommelse, Intel HD Graphics 4000 og NVIDIA GeForce GT 650M og harddisk på 750 GB fra NOK 17 990,– (NOK 14 392,– ekskl. mva.). Konfigurasjonsmuligheter inkluderer raskere firekjerners prosessorer på opptil 2,7 GHz, ekstra harddiskkapasitet på opptil 1 TB, opptil 8 GB hukommelse og SSD-lagring på opptil 512 GB.  

Du finner flere tekniske spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og mer tilbehør på apple.com/macbookair og apple.com/macbookpro. Oppdaterte MacBook Air og MacBook Pro er tilgjengelig via Apple Online Store (www.apple.no), og Apple-autoriserte forhandlere.  

* Testene ble utført av Apple i juni 2012 med førproduksjonsmodeller av MacBook Air. Du finner mer informasjon på apple.com/macbookair/features.html.  

** Testene ble utført av Apple i juni 2012 med førproduksjonsmodeller av MacBook Air. Du finner mer informasjon på apple.com/macbookair/features.html.  

*** Testene av protokoller for trådløst nett ble utført av Apple i juni 2012 med førproduksjonsmodeller av MacBook Pro og MacBook Air. Batteribrukstiden og antall ladesykluser varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på visitapple.com/macbookpro/features.  

Powered by Labrador CMS