Apple iPhone 5c

Pressemelding fra Apple10. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple presenterer iPhone 5c – Den mest fargerike iPhone hittil

Helt ny design, fullpakket med fantastiske funksjoner, fem lekre farger

– Apple presenterte i dag iPhone 5c, med en helt ny design, fullpakket med fantastiske funksjoner, i fem lekre farger - blå, grønn, rosa, gul og hvit. iPhone 5c er basert på funksjoner som brukerne kjenner og elsker – som den flotte 4-tommers Retina-skjermen, lynrask ytelse fra A6-chipen, et iSight-kamera på 8 megapiksler – og ypperlig batteritid. iPhone 5c leveres med flere LTE-bånd enn noen annen smarttelefon i verden, et nytt FaceTime HD-kamera og iOS 7, den største iOS-oppdateringen siden den første iPhone.

«iPhone 5c er alt iPhone 5 var og mer i en helt ny design, fullpakket med fantastiske funksjoner», sier Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Product Marketing. «iPhone 5c har et nydelig ytre laget av polykarbonat, som gir et helstøpt inntrykk både utseendemessig og når den ligger i hånden».

iPhone 5c har en helt ny utforming formet ut av ett enkelt polykarbonatemne som forsterkes av en stålramme som gir en solid og robust følelse. Stålrammen holder de interne komponentene på plass og fungerer også som flerbåndsantenne for iPhone 5c. Konstruksjonen er en sammenhengende og sømløs struktur som er behandlet med et hardt belegg som gir en robust og utrolig blank overflate. Apple har laget myke etuier med matt finish og mikrofiber-fôr som passer sammen med den nye iPhone 5c-designen og skaper klare kontraster til den blanke og harde finishen. Disse elegante silikonetuiene har unike, sirkulære mønstre som slipper noe av fargen gjennom, og med fem iPhone 5c-farger og seks etuier å velge mellom, finner du utrolig mange flotte kombinasjoner.

iPhone 5c leveres med alle de funksjonene kundene elsker på iPhone 5, og mer. Den Apple-designede A6-chipen gir en fantastisk ytelse og strømeffektivitet, samtidig som du får god batteritid, slik at nesten alt du gjør på iPhone 5c går lynraskt, fra å starte apper og laste inn nettsider til innlasting av e-postvedlegg. iPhone 5c har en imponerende 4-tommers Retina-skjerm og et 8 megapikslers iSight-kamera, verdens mest populære kamera. iPhone 5c inneholder også et nytt FaceTime HD-kamera for enda bedre FaceTime-samtaler og selvportretter, og med iOS 7 kan du for første gang ha FaceTime-lydsamtaler.

iPhone 5c gjør det enda enklere å koble til høyhastighetsnettverk med støtte for opptil 13 LTE¹-bånd – mer enn på noen annen smarttelefon i verden. Med nedlastingshastigheter på opptil 100 Mbps² kan du surfe, laste ned og strømme innhold enda raskere. iPhone 5c har tobånds 802.11a/b/g/n Wi-Fi-støtte med opptil 150 Mbps², og Bluetooth 4.0. iPhone 5c har utrolige 10 timers taletid på 3G-nettverk, opptil 10 timers nettbruk på Wi-Fi- og LTE-nettverk, opptil 8 timer på 3G-nettverk og opptil 10 timers videoavspilling og opptil 40 timer med lydavspilling.³

iPhone 5c leveres med iOS 7, den største iOS-oppdateringen siden den første iPhone, med et imponerende, nytt brukergrensesnitt, helt ny design med en elegant fargepalett, distinkte, funksjonelle lag og diskré bevegelse som gjør at det føles levende. iOS 7 passer sammen med den spennende, nye iPhone 5c-designen med tilhørende bakgrunner og gjennomsiktighet som skaper en helhetlig fargeopplevelse. iOS 7 har hundrevis av fantastiske, nye funksjoner, inkludert Kontrollsenter, Varslingssenter, forbedret fleroppgavekjøring, AirDrop, forbedret Bilder-app, Safari og Siri og nye iTunes Radio, en gratis Internett-tjeneste basert på musikken du lytter til på iTunes⁴.

iPhone 5c-kunder har tilgang til den revolusjonerende App Store, med mer enn 900 000 apper for iPhone-, iPad- og iPod touch-brukere i 155 land over hele verden. Mer enn 50 milliarder apper har blitt lastet ned fra App Store, som tilbyr et fantastisk utvalg av apper i 23 kategorier, inkludert aviser og magasiner i Aviskiosk, spill og underholdning, næringsliv, nyheter, sport, helse, mosjon og reise.

iPhoto, iMovie, Pages, Numbers og Keynote er laget spesielt for iOS og er blant de mest populære appene  i App Store. De er nå tilgjengelig som gratis nedlastinger ved kjøp av iPhone 5c. iPhoto og iMovie gjør det mulig å gjøre mer enn du trodde var mulig med bilder og filmer, og med Pages, Numbers og Keynote kan du opprette, redigere og dele imponerende dokumenter, regneark og presentasjoner på iPhone, iPad og iPod touch.

iPhone 5c fås i fargene blå, grønn, rosa, gul og hvit. iPhone 5c-etuier vil bli tilgjengelig i fargene blå, grønn, rosa, gul, svart og hvit. iPhone 5c blir tilgjengelig i USA, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Kina, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia og Tyskland fredag 20. september. iOS 7 vil bli tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering onsdag 18. september for iPhone 4 og nyere, iPad 2 og nyere, iPad mini og iPod touch (femte generasjon). Det kan hende at enkelte funksjoner ikke er tilgjengelig på alle produkter.

¹ LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for nærmere informasjon.

² Basert på teoretiske hastigheter, faktiske hastigheter kan variere.

³ Batteritiden varierer med enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.

⁴ iTunes Radio vil være tilgjengelig i USA ved lanseringen av iOS 7.

Powered by Labrador CMS