Apple iPhone 5

Pressemelding fra Apple 12. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple presenterer iPhone 5

Tidenes tynneste og letteste iPhone har helt ny design i aluminium, en fantastisk 4-tommers Retina-skjerm, A6-chip og superrask trådløs teknologi

Apple lanserte i dag iPhone 5, tidenes tynneste og letteste iPhone, i en helt ny design som har en fantastisk ny 4-tommers Retina-skjerm, en Apple-designet A6-chip for lynrask ytelse og superrask trådløs teknologi* – alt med enda bedre batteribrukstid.** iPhone 5 leveres med iOS 6, verdens mest avanserte mobilplattform med over 200 nye funksjoner, blant annet en helt ny Kart-app med kartografi levert av Apple og navigasjonsmuligheter, Facebook-integrering, Passbook-organisering og enda flere Siri-funksjoner og -språk.

«iPhone 5 er den vakreste forbrukerenheten vi har laget», sa Philip Schiller, Apples senior vice president of Worldwide Marketing. «Vi har stappet en utrolig mengde innovasjon og avansert teknologi inn i et tynt og lett smykke av en enhet. Den har en fantastisk 4-tommers Retina-skjerm, lynrask A6-chip, superrask trådløs teknologi og enda lengre batteribrukstid – og vi tror kundene kommer til å elske den.»

iPhone 5 er verdens tynneste smarttelefon, med en konstruksjon på 7,6 mm med anodisert aluminium som er 18 prosent tynnere og 20 prosent lettere enn iPhone 4S. iPhone 5 er konstruert med uovertruffen presisjon og kombinerer en anodisert aluminiumskonstruksjon med diamantkuttede og skråskjærte kanter og glassinnlegg som gir en fantastisk finish.

Den nye 4-tommers Retina-skjermen på iPhone 5 leverer enda flere bildepunkter enn iPhone 4S, slik at den allerede utrolige Retina-skjermen blir enda bedre. Ved å gjøre skjermen høyere, ikke bredere, er iPhone 5 fortsatt like enkel å bruke med én hånd, slik at du kan trykke, skrive og bla slik som før, samtidig som du kan få med deg enda mer innhold, blant annet utrolige apper optimalisert for en større Retina-skjerm, HD-video i widescreenformat, femdagersvisning i kalenderen og mer av alle nettsider.

iPhone 5 støtter superraske trådløse standarder, blant annet LTE og DC-HSDPA, slik at du kan surfe, laste ned og strømme innhold enda raskere. Apple er først ute med en unik LTE-løsning for å støtte den nyeste LTE-teknologien. Den gir lynraske hastigheter samtidig som den passer perfekt inn i den utrolig tynne designen. iPhone 5 har 802.11n Wi-Fi med støtte for to bånd samtidig for en trådløs tilkobling på opptil 150 Mbps.***

Den helt nye A6-chipen ble laget av Apple for å gi best mulig ytelse og energieffektivitet og for å støtte alle de fantastiske nye funksjonene i iPhone 5, blant annet den flotte Retina-skjermen på 4 tommer – samtidig som den også sørger for enda bedre batteribrukstid. Med opptil dobbelt så rask CPU- og grafikkytelse vil nesten alt du gjør på iPhone 5, som å starte apper, laste nettsider og laste ned e-postvedlegg, skje lynkjapt.

iSight-kameraet på 8 megapiksler er verdens mest populære kamera, og med iPhone 5 er det blitt enda bedre. Det nye kameraet er helt nydesignet med utrolig, optisk ytelse, men utrolig nok er det 25 prosent mindre enn kameraet på iPhone 4S. Det nye iSight-kameraet i iPhone 5 har et linsedeksel i safirkrystall som er tynnere og mer robust enn vanlig glass, samtidig som den kan skape krystallklare bilder. Med den nye panoramafunksjonen kan du ta heftige panoramabilder på opptil 28 megapiksler ved å flytte kameraet over en scene i én jevn bevegelse. Noen av de nye videofunksjonene er forbedret stabilisering, ansiktsgjenkjenning for video for opptil 10 ansikt og muligheten til å ta stillbilder mens du filmer. Et nytt FaceTime HD-kamera på framsiden gir utrolig klare FaceTime-samtaler og kan også brukes til selvportretter og opptak av 720p HD-video. Med iPhone 5 kan du også dele bilder med venner og familie ved hjelp av delte bildestrømmer på iCloud.

iPhone 5 har den nye Lightning-tilkoblingen som er mindre, smartere og mer robust enn forrige tilkobling. Den heldigitale Lightning-tilkoblingen har et adaptivt grensesnitt som kun bruker de signalene som hver tilbehørsenhet krever, og signalene går begge veier slik at du kan koble til det du har av tilleggsutstyr. En Lightning-til-30-pinners-adapter er også tilgjengelig for å koble iPhone 5 til gammelt tilbehør med en 30-pinners tilkobling.****

iPhone 5 introduserer nye og forbedrede lydfunksjoner, blant annet et nytt stråledannende, retningsavhengig mikrofonsystem for høyere lydkvalitet, samtidig som bakgrunnsstøyen tones ut med ny støyreduserende teknologi. iPhone 5 har nå støtte for mobilbredbåndslyd, som gir klarere lyd og tale som høres mer naturlig ut. Bredbåndslyd vil være støttet av over 20 operatører over hele verden ved lansering. iPhone 5 blir levert med nye Apple EarPods med en avansert design og en mer naturlig passform, økt robusthet og utrolig akustisk kvalitet som du vanligvis kun får fra de mest eksklusive øretelefonene.

iPhone 5 leveres med iOS 6, verdens mest avanserte mobilplattform med over 200 nye brukerfunksjoner, blant annet: en helt ny Kart-app med kartografi levert av Apple, navigasjonsmuligheter og en utrolig Flyover-visning, Facebook-integrering for Kontakter og Kalender, med muligheten til å legge ut innhold direkte fra Varslingssenter; Passbook, den enkleste løsningen for å samle alt av adgangskort og billetter på ett sted; nye Siri-funksjoner, inkludert støtte for flere språk, enkel tilgang til sportsresultater, restaurantanbefalinger og filmanbefalinger;***** Siri- og Facebook-kompatible apper som Bilder, Safari og Kart og delte bildestrømmer via iCloud.

Priser og Tilgjengelighet

iPhone 5 kommer i enten hvitt og sølv eller svart og grå og vil være tilgjengelig gjennom Apple Online Store (www.apple.com), Apple Retail Store, utvalgte operatører og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere. iPhone 5 vil være tilgjengelig i USA, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Singapore, Storbritannia og Tyskland på fredag 21. september, og kunder kan forhåndsbestille sin iPhone 5 fra fredag 14. september. iOS 6-programvaren vil være tilgjengelig på onsdag 19. september som en gratis programvareoppdatering. Priser vil være tilgjengelige ved lansering.******

iPhone 5 vil bli lansert på verdensbasis til 22 flere land den 28. september, inkludert Belgia, Danmark, Estland, Finland, Irland, Italia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Ungarn og Østerrike.  

* LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for nærmere informasjon.

** Batteribrukstid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.

*** Basert på teoretiske hastigheter, faktiske hastigheter kan variere.

**** Selges separat.

***** Noen funksjoner støttes ikke i alle land.

****** *Tilgjengelighet varierer avhengig av operatør.

Powered by Labrador CMS