NEL BLIR APPLIA NORGE

Samtidig som NEL endrer navn til APPLiA Norge, tar Ståle Braathen (t. h.) over som styreleder etter Rune Tufte. I midten direktør Paolo Falcioni i APPLiA Europe. Foto: Jan Røsholm

Norske Elektroleverandørers Landsforening (NEL) tar samme navn som sine søsterorganisasjoner i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Norske Elektroleverandørers Landsforening (NEL) er en del av Stiftelsen Elektronikkbransjen, og representerer hvitevareleverandørene. I de fleste andre landene heter foreningene APPLiA, og dette blir nå også navnet på den norske hvitevareorganisasjonen.

APPLiA Norge logo

 

Ønske om likhet

– Flere av våre søsterorganisasjoner i APPLiA Europe har lenge ønsket at den norske foreningen skal ha samme navn, ikke minst for å fremstå samlet også kommunikasjonsmessig, sier administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Våre søsterorganisasjoner i APPLiA Europe har lenge ønsket at den norske foreningen skal ha samme navn

Han er også daglig leder i APPLiA Norge, og navnebyttet ble formelt vedtatt på foreningens generalforsamling i mai.

– Jeg har i mange år omtalt NEL som APPLiA Norway når jeg har deltatt på møter i utlandet, så dette navneskiftet er helt på sin plass, sier Røsholm.

Navnet APPLiA er første del av det engelske ordet appliances.

 

Besøk fra Brussel

Den norske foreningen fikk på årets generalforsamling besøk av APPLiA Europe-direktør Paolo Falcioni. Foreningens hovedsete er i Brussel, og i et innlegg informerte Falcioni om hva som skjer på den politiske fronten i EU-hovedstaden, spesielt rettet mot bransjen.

– Vi i den norske bransjeforeningen bruker mye tid på å oppdatere oss mot EU, men å få førstehåndsinformasjon direkte fra dem som sitter i Brussel er viktig, sier Røsholm.

Av temaene Falcioni tok opp var energimerking, miljøpolitikk, ombruk og ikke minst forbrukerkjøpsdirektivet som nå innføres.

Samtidig som NEL endrer navn til APPLiA Norge, ble Ståle Braathen i Beko Nordic valgt som ny styreleder etter Rune Tufte i BSH. Tufte fortsetter som styremedlem, etter mange år som styreleder.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2024, som ble distribuert uke 25. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS