ÅPEN APP FOR HVITEVARER

– Alle har dessverre ikke kun våre hvitevarer. Derfor har vi utviklet en applikasjon som dekker flere varemerker og produkttyper.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Claudia Häpp, ansvarlig for utviklingen av konseptet Home Connect i BSH. Dette er en åpen applikasjon, som ble presentert under IFA-messens globale pressekonferanse i Tyrkia.

– Rundt 90 prosent av husstandene eier ulike varemerker. Vi skulle ønske at de bare hadde vårt merke, men slik er det ikke. Våre undersøkelser viser at folk vil ha én enkel applikasjon, som kan brukes til å kontrollere alle hvitevarene. Vår løsning er Home Connect, som dekker flere varemerker og produkttyper i én applikasjon, sier Häpp.

– Hva er typisk for hverdagen vår? spør hun og svarer selv slik:

Vi vil være en del av Smart Home Alliance, og vil åpne vår egen protokoll til andre slik at de kan implementere Home Connect i sine produkter

– Alt er blitt digitalt. I Tyskland har fire av fem husstander trådløst internett, og halvparten av tyskerne bruker en smarttelefon. Også når det gjelder hvitevarer forventer forbrukerne at de skal kunne fjernkontrolleres og monitoreres.

Lanseres på IFA

BSH har etablert et frittstående datterselskap som skal utvikle Home Connect. Applikasjonen lanseres først for Ios i Tyskland, på IFA-messen i september, tidlig i 2015 kommer Android-versjonen, og planen er lansering over hele verden.

– Vi har ønsket å gjøre Home Connect så enkelt som mulig. I bakgrunnen ligger en server som alle kan knytte seg til, i hjemmet bruker man det trådløse nettverket, sier Häpp og understreker at sikkerheten er viktig.

– Vi har hørt om frysere som sender spam, og siden hvitevarene knyttes til internett må de sikres. Derfor har vi latt hackere forsøke å bryte seg inn i applikasjonen, noe de ikke har klart. På IFA vil BSH vise hvitevarer basert på Home Connect, og via vårt datterselskap vil vi lansere et nettsted. Appen vil være tilgjengelig for smarttelefoner og nettbrett, sier Häpp.

Åpner for andre

Hun sier Home Connect ikke bare handler om å skru hvitevarene på og av, men også om å monitorere bruken.

– Vi vil tilby mange tjenester, basert på kundeoppførsel og hvilke behov forbrukeren har. Oppskrifter vil være en del av appen. Vi har utviklet vår egen Home Connect-protokoll, fordi det ikke er noen andre tilgjengelig. Vi vil implementere andre standarder, etter hvert som de kommer på markedet. Når det gjelder partnere, er vi i kontakt med andre leverandører. Vi vil være en del av Smart Home Alliance, og vil åpne vår egen protokoll til andre slik at de kan implementere Home Connect i sine produkter, sier Häpp.

Powered by Labrador CMS