NETTBRETT I DROSJENE

Som det første prosjektet i sitt slag i Norge, får Stavanger Taxi nå nettbrett i bilene sine.

Publisert Sist oppdatert

Det er Telehuset Forus som nå installerer 200 nettbrett med en skreddersydd applikasjon i Stavanger Taxis biler. Dermed kan kundene snart lese nyheter, sjekke været, se hvor de er og koble seg gratis til internett under taxituren, skriver Telehuset i en pressemelding.

De hevder prosjektet er det første i sitt slag i Norge og skal gi nye muligheter for både passasjerer, taxiselskap og annonsører.

Håper på flere prosjekt

Kundene får et utvidet tilbud, taxiselskapet mer fornøyde kunder og annonsørene en ny reklameflate

I snitt tar en tur med Stavanger Taxi 14 minutter. For å skille seg fra andre taxiselskaper og gi kundene et utvidet tilbud under turen, inngikk selskapet derfor i fjor et samarbeid med Telehuset Forus for å kartlegge hvordan kommunikasjonsteknologi kunne spille en nøkkelrolle. Etter en omfattende idé- og utviklingsfase rulles prosjektet nå ut.

– Dette er et prosjekt vi er veldig stolte av og som viser hvordan kommunikasjonsteknologi kan gi mer konkurransedyktige bedrifter og mer fornøyde kunder. Vi håper og tror prosjektet blir en suksess og at man etter hvert vil se tilsvarende også andre steder i landet, sier Lars Bekkeheien, daglig leder i Telehuset Forus.

Skreddersydd applikasjon

I alt 200 nettbrett av typen Samsung Galaxy Tab 2 10.1 skal festes i et låsbart stativ i nakkestøttene. Stavanger-selskapet Applaud AS har utviklet en egen applikasjon på nettbrettene og det er inngått en samarbeidsavtale med Stavanger Aftenblad. Passasjerene kan også via en kartfunksjon til enhver tid se hvor taxien befinner seg og sjekke værmeldingen.

I tillegg til at prosjektet gir et utvidet kundetilbud, innebærer det også en helt ny reklameflate for annonsører, sier Bekkehus. Reklamespoter et sentralt element i applikasjonen og Stavanger Aftenblad er ansvarlig for å selge reklameplassen. SpareBank 1 SR Bank har allerede tegnet en avtale om annonsering på nettbrettene.

– Dette er et vinn-vinn-prosjekt. Kundene får et utvidet tilbud, taxiselskapet mer fornøyde kunder og annonsørene en ny reklameflate, sier Lars Bekkeheien.

Trådløst internettilgang

Nettbrettene fungerer også som en ruter dersom passasjerene ønsker å koble seg til internett med egne PC-er, nettbrett eller mobiltelefoner, og Telehuset Forus sier datasikkerheten er også strengt ivaretatt. Passasjerene kan ikke bruke nettbrettene til eksempelvis e-post og sosiale medier og har kun tilgang til applikasjonen.

– Dette er et nyskapende prosjekt og tilbakemeldingene fra taxieierne er meget positive. Blir prosjektet en suksess er tanken i rulle det ut i flere av våre totalt 600 taxier, sier Svein Svimbil, administrerende direktør i Rogaland Taxi, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS