Jonas Mårtensson (t. v.) og Johan Niininen foran noen av merkevarene Aqipa distribuerer. Foto: Jan Røsholm

NYLANSERTE KLASSIKERE

Den østeriske distriburen Aqipa representerer over 50 merker. Blant disse noe helt nytt, samt en del nylanserte klassikere.

Publisert

Braun er et merke mange ikke forbinder med hifi, men nå kommer en moderne versjon av den klassiske LE1 som første gang ble solgt i 1959. Aqipa distribuerer kjente merkevarer som Kygo, Pioneer, Bang & Olufsen og Onkyo, men de børster samtidig støvet av gamle merker som Teac og Braun.

Velger de beste varemerkene

Den originale Braun LE1 ble første gang lansert i 1959. Foto: Jan Røsholm.

– Vi distribuerer over 50 merker, men jobber ikke med de merkene som har egen distribusjon i Norden, sier Jonas Mårtensson, som er nordensjef i Aqipa.

Trenden er at stadig flere kutter ut salgsleddet, og lar oss ta salget for Europa

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer han og kollega Johan Niininen på Aqipas stand på IFA messen. Her viser de frem produkter frem produkter fra en rekke produsenter. Aqipa er et familieeid selskap med røtter fra Østerrike.

– I Norden har vi hatt en god start med ett års drift etter at Pioneer & Onkyo sin organisasjon ble slått sammen med Aqipas, sier Mårtensen.

Den nye serien fra Braun består av tre forskjellige høyttalere. Foto: Jan Røsholm.

2019 er første driftsåret, men i følge Mårtensson har overgangen gått smertefritt. Selskapet har i tillegg til distribusjonen av Pioneer & Onkyo satset på nye merker.

– Trenden er at stadig flere kutter ut salgsleddet, og lar oss ta salget for Europa, sier Mårtensson.

– Våre logistikk- og distribusjonsløsninger ligger i fremkant og vi investerer mye i dette hvert år. På lageret vårt er det blant annet roboter som sikrer rask levering, sier Mårtensen.

Aqipa Norden har tre ansatte i Sverige, en person i Norge, en person i Finland og en person i Danmark.

Pioneers nye hodetelefon har fått et retro design, og har blant annet skinnbekledt hodebøyle. Foto: Jan Røsholm.

Smarthøyttaler fra Braun

Hifi-lyd er nok ikke det første man tenker på når man ser produktene fra Braun, men nå kommer de med tre ulike smarthøyttalere.

 – Braun var store på lyd for mange år siden, og LE1 fra 1959 var legendarisk, sier Niininen.

De tre høyttalerne heter LEO1, LEO2 og LEO3, hvor LEO1 er den største. Alle tre har støtte for Google Assistant. Prisene vil trolig ligge fra 4.000 for den minste og opp til 13.000 kroner for den største.

– Disse kommer i salg i Europa i siste kvartal, og har da også støtte for Airplay2 og Chromecast, sier Niininen.

Teac frem fra glemselen

Aqipa setter det gamle hifi-merket Teac tilbake på markedet. Teac leverer platespillere, men har også et utvalg doble kassett- og cd-spillere.

I tillegg til trådløs støtte er det mange tilkoblingsmuligheter på Onkyo TX-RZ3400. Foto: Jan Røsholm.

– Vi selger godt med kasettspillere, og det å kunne kopiere fra kassett til CD eller USB er etterspurt, og Teac er den eneste produsenten av kasettspillere i dag, sier Mårtensson.

Prisen på kassett- og cd-spillerne er rundt 4.500 kroner.

Platespilleren fra Teac har støtte for blåtann, slik at trådløse hodetelefoner kan tilkobles. Foto: Jan Røsholm.

– Trenden er som på vinyl, og det er artister som kun gir ut musikk på kasett, sier Mårtensen.

Teac lanserer flere platespillere med støtte for blåtann på IFA.

– Med blåtann er det enkelt å koble til trådløse hodetelefoner, sier Mårtensson.

Han viser også frem en helt ny hodetelefonmodell fra Pioneer. Dette har fått et retrodesign, og har blant annet skinn på hodebøylen, men er teknologisk topp moderne

Jonas Mårtenssson foran den nye Onkyo mottakeren TX-RZ3400. Foto: Jan Røsholm.

– Disse hodetelefonene i kombinasjon med platespilleren, da er det perfekt, sier Mårtensson.

Modellen har fått modellnavnet S9. De har støtte for Google Assistant, blåtann 4.2 og har en spilletid på opptil 27 timer. Pioneers retrohodetelefoner vil ha en pris på 2.500 kroner.

Flaggskipmodell fra Onkyo

Onkyo viste frem en helt ny mottaker på IFA, en ordentlig flaggskipmodel. TX-RZ3400 er en 11.2-kanals A/V mottaker som kommer på markedet i november.

Zendure Supermini har en kapasitet på 10.000 mAh, og er på størrelse med et kredittkort. Foto: Jan Røsholm.

– Kort fortalt har denne støtte for alt, uansett hva du kobler til, enten det er trådløst eller med kabel, sier Mårtensson.

Mottakeren har en funksjon som heter «Work with Sonos», som er utviklet av Sonos. Dermed har den full støtte for Sonos multirom sammen med Sonos Connect.  Mottakeren er utstyrt med sju hdmi-innganger, og tre hdmi-utganger. Prisen på det nye flaggskipet til Onkyo er 32.000 kroner.

– I Sverige har vi en utfordring med kjemikaleskatten som på en slik mottaker utgjør 550 kroner, da den veier mer enn 2,5 kilo, sier Mårtensson.

Den ene lommeladeren fra Zendure gir 100 watt ut ifra venstre plugg, og 60 watt fra den høyre. De kan brukes samtidig. Foto: Jan Røsholm.

Kraftige lommeladere

Zendure er en amerikansk produsent av kraftige lommeladere.

– Med stadig mer strømkrevende produkter trenger vi kraftige lommeladere, sier Niininen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Han viser frem Zendure Supertank som har en kapasitet på 27.000 mAh. Den er utstyrt med en utgang som gir 100 watt effekt ut, mens den andre gir 60 watt.

– Med 100 watt ut, så lader du en Mac, og kan samtidig lade telefonen din på den andre utgangen, sier Niininen.

Laderen har en innebygget intelligens, slik at den tilpasser effekten til enheten som tilkobles. Prisen på Zendure Supertank er 1.800 kroner.

Zendure Supermini er på størrelse med et kredittkort, og har en kapasitet på 10.000 mAh. Prisen er 700 kroner.

Powered by Labrador CMS