Lars Venning med Scansonic HD M-5 BTL til 6.000 kroner og M-9 BTL til 18.000 kroner paret. Foto: Stian Sønsteng

AKTIVE HØYTTALERE MED BLÅTANN

Scansonic fortsetter satsingen på danskproduserte høyttalere, og kommer med tre aktive modeller med blåtann.

Som fagbladet Elektronikkbransjen tidligere har skrevet, er Raidho-grunnlegger Michael Børresen sterkt delaktig i produktutviklingen for Scansonic, som er Dantax’ varemerke for tradisjonelt audioutstyr som selges i kjedebutikkene.

– Scansonic er et gammelt høyttalermerke som John Jensen, som eier det meste av Dantax, tok med over til Dantax da han solgte firmaet Scanspeak på 70-tallet. Vi har tatt opp igjen høyttalerproduksjonen av Scansonic i Danmark, der vi leverer produkter av høy kvalitet i en lavere prisklasse, og drar nytte av kunnskapen vi har i Raidho. Tanken er at vi med Scansonic skal gi kundene eksepsjonell kvalitet for pengene, sier Børresen.

Jeg spør meg også hvilken familie det er som har samme smak og vil høre den samme musikken i alle rom?

Han har vært med på å trimme filtrene i de nye modellene, og valgt enheter som gjør at lyden skal minne om Raidho. M BTL-serien består av bokhylleversjonen M-5 BTL til 6.000 kroner paret og de gulvstående modellene M-6 BTL til 12.000 kroner og M-9 BTL til 18.000 kroner paret. De to sistnevne er henholdsvis 2,5 og 3-veis.

Multirom fint i teorien

– Man kan via blåtann APTX, som tillater overføring i full CD-kvalitet, og en app kople seg opp til høyttalerne, sier Børresen.

– Dette er ikke en multiromsløsning?

– Nei. Men det er så vidt jeg kjenner til ingen av løsningene på markedet som greier å spille musikken i takt i alle rom. I teorien er multirom fint, men i praksis fungerer det ikke. Jeg spør meg også hvilken familie det er som har samme smak og vil høre den samme musikken i alle rom? Den fornuftige og praktiske løsningen er at man kan spille sin egen musikk i rommet man befinner seg, sier Børresen.

Han legger vekt på at høyttalerne også enkelt kan koples til fjernsynet.

– Vi venter at etterspørselen i Norge vil være god etter disse aktive høyttalerne, også siden de har mulighet for å koples til fjernsynet via optisk eller coaxial kabel, sier administrerende direktør Lars Venning i Dantax.

Les også:

Dansk high end direkte til butikk

Til toppen