Produktsjef Alf Morten Engvik i AutoHiFi AS med en helt ny fullintegrert dab+/dab-løsning til Toyota og Lexus. Pris: 3.000,-. Foto: Daniel Winje

AUTOHIFI MED I WORLDDAB

– Vi er nok hovedsakelig invitert til konferansen i kraft av vår rolle som leverandør av integrerte dab-løsninger til bil, sier Alf Morten Engvik.

Publisert

Han er produktsjef i AutoHiFi AS, og er den 20. juni en av talerne under WorldDAB Automotive 2019, som går av stabelen i Torino i Italia.

– Det er mange andre markeder som nå ønsker å dra nytte av våre erfaringer fra overgangen fra FM til dab. Vi så tidlig for oss at dette kom til å skje, men det er først nå etter at EU har pålagt alle medlemslandene å få på plass dab+ som standard i alle nye biler, at vi virkelig ser at dab blir tatt seriøst i mange andre markeder, sier Engvik.

Han har deltatt på alle WorldDAB Automotive-konferansene siden 2015, med hovedfokus på dab i bil, og ble i 2018 invitert til å bli medlem i forumets Aftermarket Devices Working Group (ADWG).

Toyota/Lexus

– Arbeidsgruppen har som formål å fremme utvikling av nye og bedre dab-løsninger til bil, og ledes av Jørn Jensen fra NRK, sier Engvik.

Det er mange andre markeder som nå ønsker å dra nytte av våre erfaringer fra overgangen fra FM til dab

Han forventer at EUs pålegg om dab+ i alle nye biler innen utgangen av 2020 også vil skape behov for ettermarkedsløsninger, fortrinnsvis for de mer integrerte variantene.

– I så måte har AutoHiFi gjort seg bemerket både i og utenfor Norges grenser, ved å ha den bredeste produktlinjen med integrerte dab-løsninger til de aller fleste bilmerker. Et eksempel på at vi i Norge fremdeles er i spissen for utvikling av slike løsninger, er at AutoHiFi i disse dager lanserer en verdensnyhet; en 100 prosent integrert løsning for dab/dab+ til Toyota og Lexus. Denne vil ganske snart bli å finne hos både hos bilforhandlerne samt hos de fleste andre som selger dab-løsninger, og vil koste 3.000 kroner, sier Engvik.

WorldDAB er et globalt forum for implementering av dab, der medlemmene er ledere og tekniske fagfolk i bransjen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2019, som ble distribuert 13. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS