Hjertet i Toshibas Cell TV er plassert i mediaboksen, som sender 1080p-signalet trådløst til skjermen. Foto: Stian Sønsteng.

CELL TV MED DATAKRAFT

Toshiba har plassert åtte av sine prosessorer i den nye Cell TVen. Dette skal gjøre apparatet ti ganger raskere enn en vanlig PC.

Toshibas Cell-prosessorer er fra før benyttet i datamaskiner og i Sonys PlayStation3. På CES presenterte selskapet Cell TV, som er utstyrt med åtte slike prosessorer - hver på 3,2 GHz., som skal gjøre dem bedre i stand enn noen av konkurrentene til å konvertere standard 2D-signaler til 3D.

Toshiba benytter aktive 3D-briller og har 200 Hz på hvert øye i når brillene åpnes og lukkes synkront med TV-skjermen for å oppnå 3D-effekten (400 Hz i 2D).

Scott Ramirez i Toshiba mener prosessorkraften også vil gjøre bildeforbedringen og støyfjerning bedre enn hos noen av konkurrentene.

En sensor justerer bildet etter lyset i rommet og en fargesensor justerer bildet etter fargen på dette. Hjertet i Cell TV er en separat boks som trådløst overfører full HD-signalet til skjermen. Den har innebygd trådløs 802.11N og DLNA-støtte. Også Toshiba tilbyr videotelefoni.

512 LED-soner

Medieboksen som hører til TVen vil få 1 TB harddisk og innebygd BD-spiller, og styres med en RF-fjernkontroll. 3D-konverteringen skjer med det Toshiba kaller Tri-Vector-teknologi. Kira2-panelet i TVen har det Toshiba kaller Super Local Dimming LED (bakmontert). TVen har 512 soner, i følge Ramirez mer enn dobbelt så mange som nærmeste konkurrent. På det amerikanske markedet kommer Cell TV i to serier; Genesis (55 og 66 tommer) og Illusion (46, 55 og 66 tommer). TVene kommer høyttalerne i en lydplanke plassert under skjermen.

Den tidligere HD-DVD-aktøren har kommet seg etter slaget de fikk i forbindelse med CES for to år siden, da HD-DVD fikk nådestøtet fra Hollywood, og kommer også med 3D-BD-modeller. Av de ti LCD-seriene Toshiba lanserer i USA er sju LED-belyst.

Til toppen