LGs Shine var laget i stor målestokk. I speilet fra venstre norsk representant Knut Kjeksrud og nordiske markedssjefer Theija-Marie Pierre og Niklas Casserstedt.

Design fra Prada i LGs prestisjetelefon

Design og teknologi var sidestilt hos LG på årets messe, men det var designløsningene som slo an hos publikum.

Prada er LGs prestisjetelefon og den LG-ledelsen posisjonerer høyest kommende sesong.

– For første gang har vi inngått samarbeid med motehuset Prada for å bruke deres navn og designkunnskaper. Vi ser at design og mote er en viktig del av mobiltelefonkonseptet. Denne modellen inneholder også avansert teknologi, og totalt mener vi det gjør den unik i markedet nå, sier senior markedssjef Teija-Marie Pierre hos LG Electronics Nordic AB.

Prada-telefonen kommer til Norden i april, og blir lansert litt tidligere i de øvrige europeiske markedene. Modellen heter KE850. Kameradelen har bildebrikke på to megapiksler og objektiv fra tyske Schneider. Den har MP3-funksjon, video (MPEG4), trebånd Egde, terminal for minnekort (Micro SD) og blåtann 2.0.

Speil

Den andre designmodellen heter Shine. Displayet ligger bak et speil som er transparent. Displayet synes gjennom speilet når det er aktivt. Shine er en slidemodell med kabinett i børstet stål. Det er en Edge-telefon. Kameradelen har to megapiksler bildebrikke. Displayet er på 2,2 tommer. Telefonen har 50MB internminne og terminal for Micro SD.

– Jeg ser på Shine som et gjennomført kvalitetsprodukt. Den har også alt av ny teknologi, men hovedvekten ligger på design. I dette inngår valg av materiale til kabinettet. Kabinettene i den tidligere serien vår kalt Chocolate var i glassfiber. Shine er i metall, sier Pierre.

– Hva er viktigst for dere i det nordiske markedet nå?

– Det er å ha et bredt produktutvalg. Telefonene må appellere til ulike brukergrupper. I tillegg til bredde må modellutvalget også inneholde produkter som er toppspesifiserte. Vi prøver å ha telefoner som passer for alle, sier hun.

Mobil-TV

Også LG er klare med mobil-TV-telefoner. Leveransene begynner så snart de enkelte land har valgt standard. På Barcelona-messen viste LG modellen KU950 som har vribar bredformatskjerm. Displayet er på 2,4 tommer med UVGA-oppløsning. Kameradelen har bildebrikke med 1,3 megapiksler. TV-mottakeren har DVBH-standard med overføring av type HSDPA. Dette er en UMTS-telefon. Denne modellen har vært storselger i mange andre markeder allerede.

En representant for LG demonstrerer Prada-telefonen for en ivrig japansk journalist.
En av nyhetene som fikk størst oppmerksomhet hos LG var Shine. Denne EDGE-telefonen kommer i tre versjoner. Grunnmodellen heter KE970. Internminnet på 50 MB.
LGs Prada-telefon har Edge-standard. To megapiksel-kamera, terminal for Micro SD-kort og skjerm med berøringsbetjening, musikkspiller med MP3-, AAC og WMA-funksjonalitet. Videofunksjon med MPG4-komprimering.
Til toppen