ERICSSON KUTTER I ASKER

Ericsson legger ned produktutviklingsvirksomheten i Asker. Rundt 120 ansatte blir berørt.

Utviklingsvirksomheten vil etter dette bli konsentrert i Mølndal, Milano, Budapest og Beijing. Nedleggelsen av utviklingsvirksomheten i Asker vil være avsluttet i tredje kvartal 2011, heter det i en pressemelding.

– De har de faktaer at vi hele tiden må øke effektiviteten og redusere våre kostnader, og en del av dette arbeidet fører til færre utviklingslokasjoner på verdensbasis. Dette berører den delen av den norske virksomheten som driver med produktutvikling, sier administrerende direktør Aksel Aanensen i Ericsson i Norge.

Konsentrasjon av utviklingslokasjoner er en del av Ericssons stadig pågående effektivisering globalt, og de foreslåtte endringene påvirker i følge pressemeldingen ikke Ericssons lokale kundeaktiviteter i Norge eller globale forpliktelser.

– Vi har en meget kompetent produktutviklingsorganisasjon i Norge. Det er imidlertid avgjørende at vi fortsetter å optimalisere våre produktutviklingsressurser og-struktur for både å beholde og videreutvikle vår ledende posisjon i det globale markedet, sier Dag Jungenfelt, leder av Microwave Networks i Ericsson.

Det er mer enn 200 ansatte i Ericsson i Norge, hovedtyngden av dem arbeider i Asker. Selskapets virksomhet består foruten produktutvikling av salg, kundestøtte, systemintegrasjon og prosjektledelse som støtter lokale kunder.

Til toppen