Første mini-HD kommer fra Sanyo

Sanyo er først ute med å lansere et minnekortbasert video- og stillbildekamera med HD-oppløsning i videodelen.

Det er noen år siden Sanyo lanserte sitt Xacti-konsept. Det består av et kombinert video- og stillbildekamera. Kameraet baserer seg kun på SD-minnekort som opptaksmedium.På Photokina viste Sanyo den nye HD1A. Som navnet sier har det HD-oppløsning også på videodelen.

– Xacti ser ut som et lite videokamera, men det er i tillegg et fullspesifisert stillbildekamera som kompletterer Sanyos serie med kompaktkameraer. Videodelen i HD1A har komprimeringsstandarden MPEG4. Som forgjengerne baserer kamera seg på SD-kort. For oss er den nye serien et prioriteringsområde, sier nordisk salgssjef Svein Berg i Sanyo Fisher.

HD1A kan ta opp video både i 16:9- og 4:3-format. Det har ti ganger optisk zoom. Det leveres med 1GB minnekort og vil i Norge koste i underkant av 6.000 kroner.

Kompaktkameraer

Kommende sesong vil Sanyo markedsføre tre til fire kompaktkameraer med priser fra 1.500 kroner og oppover i Norge, opplyser Berg.

– Hva vil den typiske oppløsningen være på Sanyos kompaktkameraer?

– Det vanlige nå er syv megapixler på stillbildekameraene.

– Hvilke distribusjonsledd arbeidere dere med?

– Vi har tradisjonelt hatt godt sa marbeid med Elkjøp. Nå har vi et mer omfattende samarbeid med kjeden Japan foto, og vi selger gjennom nettstedet Komplett.no. Dette er de viktigste kanalene våre i Norge. I og med at vi ikke har lager i Norge og er utenfor EU, konsentrer vi oss om Europeisk felleslager og leverer direkte til kjedenes hovedlagre, sier Berg.

Berg rapporterer direkte til Sanyo Fishers europeiske hovedkontor i Sør-Tyskland. I tillegg til stillbildekamera og video markedsfører Sanyo videoprojektorer i Norge, men denne omsetningen går utenom Berg og direkte fra Sanyos kontor i Stockholm på nordisk nivå. Projektorene er ifølge Berg Sanyos viktigste produktsegment i Europa nå.

Nordisk salgssjef Svein Berg gleder seg over Sanyos nye Xacti HD1A, som har HD-oppløsning i videodelen og baserer seg på SD-minnebrikke. Pris: 6.000,- Foto: Erik Andersen.
PLC-XT20 og 25 er to av modellene i et nytt projektorkonsept for basisområdet fra Sanyo. De to modellene har lysstyrke på henholdsvis 3500 og 4500 ANSI-lumen. Begge har XGA-oppløsning (1024 x 768 bildepunkter).
S7 er et av de nye kameraene i Sanyos Xacti stillbildeserie. Det har 7.1 MP. Pris: 2.000,-
Til toppen