Svein Berg med Sanyos toppmodell Xacti HD-1010, som filmer i full HD 1080 p og i. 10 x optisk zoom, slow motion-funksjon. Pris: 5.000,-

FORTSATT KOMBIKAMERA fra Sanyo

– Produktene våre skiller seg fra konkurrentene. Det veier til dels opp for at vi ikke har registrert et eget norsk selskap, og at kundene våre selv står som importør av Sanyo.

Det sier Svein Berg, nordisk salgssjef i Sanyo Fisher Sales (Europe) GmbH. På Photokina la han mest vekt på de fire Xacti-modellene til Sanyo, med pistolgrep og kombinasjonen video og stillbilde.

– Vi forsøker å skille oss fra konkurrentene, som etter hvert også har video- og stillfunksjoner i samme hus. Våre kombinasjonsmodeller er svært gode på begge deler, sier Berg.

– Hvilken posisjon har Sanyo i det norske markedet?

– Vi er ikke så veldig store. Distribusjonen er begrenset i og med at vi ikke har registrert et eget norsk selskap og ikke har eget lager. Derfor kan vi ikke betjene detaljleddet direkte, og vi konsentrerer oss om kjeder og andre som kan stå som importør selv – av typen Euronics, Elkjøp og Japan Foto. Dessuten drukner vi litt blant reklamekronene til de store med navn som for eksempel begynner på C. Derfor forsøker vi å gjøre ting sammen med dem vi arbeider tett med, og vi vet at vi skiller oss fra konkurrentene med produktene våre, sier Berg.

Omstilling

– Sanyo var nede i en kneik for to-tre år siden. Hvordan har omstillingsprosessen gått?

– Den har gått godt. I Europa har vi ikke merket noe særlig til den, men morselskapet i Japan la ned noen produksjonsenheter. Tidligere var vi sterke på lyd- og bildeprodukter, i dag er det stort sett England, Portugal og Spania som selger disse varetypene i Europa. I Norden konsentrer vi oss først og fremst om projektorer og kameraer.

– Sanyo er en stor produsent av kompakte digitalkamera for andre kjente merkevarer. Hvordan har dere lykkes med eget merke i denne kategorien?

– Vi har ikke hatt midler til å skape så stor etterspørsel som ønskelig i markedet. Mange forbrukere tenker ikke kamera når de hører Sanyo, men vi har lykkes likevel - blant annet i Sverige har vi store kunder som tar betydelige kvanta fra oss.

Flere med pistolgrep

– Flere er kommet etter når det gjelder fasongen kombikameraene?

– Mange dømte pistolgrepet vårt nord og ned, nå kommer den ene etter den andre etter. Dessuten var vi svært tidlig ute med opptak på minnekort, noe som etter hvert er blitt en standard, sier Berg.

Han forteller at Sanyo tidlig neste år kommer med overraskende nyheter, uten å kunne gå i detaljer. Når det gjelder stillkamera, har Sanyo fire nye modeller i øyeblikket - tre med ti og en med åtte megapiksler, og snart kommer modeller med tolv.

– Best resultat har vi med innstegsmodellene, der vi virkelig kan konkurrere på pris, sier Berg.

Han mener Sanyo også er konkurransedyktige når det gjelder ulike programfunksjoner, som ansiktsgjenkjenning, smil-funksjon, anti-røde øyne, og bildestabilisator.

– Heller ikke her står vi tilbake for noen. Vi har vært tidlig ute, og tilbyr fortsatt nye funksjoner i samme takt som konkurrentene, sier Berg.

Undervannskameraet CA8 kan brukes ned til 3 meter. 8 MP oppløsning på stillbilder, 5 x zoom. Pris: 2.500,-
Innstegsmodellen Sanyo CG9 har 9 MP oppløsning og 12 x optisk zoom. Pris: 1.500,-
HD-700 filmer i HD-ready 780p. 5 x optisk zoom, 7,1 MP still. Pris: 2.500,-
Innstegsmodellen S-870 har 8 MP oppløsning, 3 x optisk zoom, 2,4 tommers skjerm og bildestabilisator. Pris: 700,-
Sanyo E-10 har 10 MP, hus i metall, 5 x optisk zoom, soft touch fokusering og bildestabilisator. Pris: 1.000,-
Til toppen