Administrerende direktør Bjørn Tore Johannessen (t. v.) og brand manager Martin Hahn i Response er meget fornøyd med salget av GoPro i Norge. Foto: Jan Røsholm

FRA ACTION TIL VANLIG BRUK

Fra å være et kamera som stort sett ble brukt til ekstremsport, velger flere nå å bruke actionkamera til dagligdagse ting.

  • CES

– GoPro er verdens mest solgte actionkamera, og pilen peker fortsatt sterkt oppover, sier Bjørn Tore Johannessen, som er administrerende direktør hos den norske GoPro-distributøren Response. Fagbladet Elektronikkbransjen møter ham og brand manager Martin Hahn på CES-messen i Las Vegas.

– Vi har hatt et godt salg av GoPro i Norge, med 52.000 solgte enheter i 2013. Hero 3+ Black utgjør 60 prosent av salget, mens Hero3+ Silver er på andreplassen med 20 prosent, sier Johannessen.

Vi tar høyde for en salgsøkning på 50 prosent i 2014, noe som absolutt er oppnåelig da disse kameraene brukes til stadig flere ting

Han forventer også at neste år blir et bra salgsår for GoPro.

– Vi tar høyde for en salgsøkning på 50 prosent i 2014, noe som absolutt er oppnåelig da disse kameraene brukes til stadig flere ting, sier han.

Tilleggsutstyr viktig

GoPro lanserer ingen nye modeller på CES i år, men viser nye festeanordninger. Det er i dag 49 ulike fester til GoPro i Responses sortiment.

– Vi har fester til alt fra flyvinger til vannski, og i år er blant annet en brystsele til barn det nyeste. Nå kan barnets første sykkel- eller skitur dokumenteres, sier Hahn.

Han forteller at andre firma lager fester til kameraene, men de er ofte nisjepreget.

– GoPro selv lager de mest brukte festene, men vi er positive til at andre lager mer spesielle løsninger. Vi ser det samme her som med Ipod-dokkinger for en tid tilbake, sier Hahn.

Hverdagen dokumenteres

Actionkamera har tidligere vært forbundet med tøffe aktiviteter. Ifølge Johannessen er det nå en endring. Nøkkelordet er livsstil, og ønske om å få dokumentert hverdagsøyeblikkene.

– Et GoPro-kamera er lite, tar gode bilder og film, og er derfor lett å ta med i lommen. Det brukes til inspeksjon av båtpropeller på fritidsbåter, tas med på babysvømming, og alle andre hendelser som du ønsker å dokumentere, sier Johannessen. 

To løsninger for å feste kamera på kroppen, en på hjelmen og en på brystet. Nå kommer brystfeste også for barn.
SteadyCam fra Tiffen er et eksempel på tilleggsutstyr til GoPro laget av andre produsenter. Dette festet holder kamera stabilt selv om du beveger hånden.
Response distribuerer også utstyr fra Xsories. Her viser brand manager Martin Hahn frem et teleskopfeste. Det kan for eksempel brukes til å inspisere takrenner.
Til toppen