Sjur Kvifte Nesheim i Grønt Punkt deltok på Vårkonferansen. Foto: Stian Sønsteng

GRØNT PUNKT PÅ DAGSORDEN

– Vi sørger for at emballasjen blir gjenvunnet. Dette er en kollektiv ordning eid av næringslivet, alternativet er en statlig ordning.

Det sier Sjur Kvifte Nesheim i Grønt Punkt i sitt foredrag under Vårkonferansen, som arrangeres i regi av Stiftelsen Elektronikkbransjen.

– Dette er en dugnad, og et medlemskap hos oss et konkret og enkelt samfunnsansvar for å ta vare på egen emballasje. Bakgrunnen for ordningen er ganske lik returordningen for elektronikk, sier Kvifte.

Logoen vår er Europas mest brukte varemerke

Han viser til at Elektronikkbransjen årlig genererer 40.000 tonn emballasje, noe som utgjør ti prosent av all emballasje i Norge.

– En av de store miljøutfordringene til EU er å håndtere alt avfall. Bare en tredel ble gjenvunnet i fjor, men det er langt bedre enn for ti år siden da halvparten gikk på fyllinga. Satsingen på å gjenvinne emballasjeavfall vises av at logoen vår er Europas mest brukte varemerke, sier Kvifte.

Les også:

Hvem betaler skaden ved hjemmeservice

Elesco økte 40 prosent

Advokat Kyrre W. Kielland i advokatfirmaet Kluge foredro under Vårkonferansen om erstatningskrav etter skader under hjemmeservice. Foto: Stian Sønsteng
Hele styret i Elesco Norge AS ble gjenvalgt under generalforsamlingen som ble avholdt i forbindelse med Vårkonferansen. Foto: Stian Sønsteng
Til toppen