Den nye brettbare mobilen til Huawei, Mate Xs, kommer også på det norske markedet. Foto: Huawei

HER ER HUAWEIS NYE BRETT(E)MOBIL

Huawei Mate Xs er en oppgradert versjon av Mate X som ble vist i fjor, men har oppdateringer som Kirin 990 5G-prosessoren og nytt «Falcon Wing»-design.

Publisert

Dette skal ifølge Huawei gi kraftig ytelse og en sømløs brukeropplevelse, i både smarttelefon- og nettbrettmodus.

Heftig prislapp 

PR-sjef Anders Bigseth og Gordon Jiadong Zhou, daglig leder for Huaweis norske konsumentavdeling viser fram nye Mate Xs. Foto: Marte Ottemo.

– Huawei Mate X var vårt inntog i markedet for brettbare telefoner, og satte standarden for bransjen. Huawei Mate Xs hever standarden ytterligere, med en kraftigere oppkobling og en integrert brukeropplevelse. Det er den raskeste 5G-telefonen i sin kategori. Gjør dere klare til å oppleve noe enestående, nok en gang, sa Richard Yu, administrerende direktør i Huawei Consumer Business Group, i en strømmet tale på lanseringsdagen 24. februar.

Vi ser på én eller to norske partnere, som kan gi Mate Xs topp synlighet i premium-butikker

Telefonen har en åtte tommer stor skjerm som kan brettes utover, og som inneholder en to-lags polymerstruktur. Det brettbare displayet er laget med en Huawei-utviklet teknologi der man holder to lag med romfartsgrads polyamid sammen med en optisk klar enhet. Prisen på det nye materialet skal ifølge Yu være tre ganger høyere enn gull, noe som kan forklare prislappen på rundt 25.000 kroner som Mate Xs vil koste når den kommer i norske butikker.

Flaggskipet til Huawei har 5G-støtte, og et firekamerasystem bestående av et 40 megapikslers hovedkamera, et 16 megapikslers ultra-vidvinkel kamera, et åtte megapikslers telefotokamera og en og 3D dybdesensor-kamera.  Kamerasystemet legger til rette for en kombinasjon av optisk og AI-støttet bildestabilisering.

Du kan kjøpe etui for å beskytte MatePaden din, og Huawei har gått for vegansk lær som material. Foto: Huawei.

– I fjor lanserte vi Mate X, men ikke i Norge. Mate Xs kommer til det norske markedet i samarbeid med utvalgte partnere. Vi ser på én eller to norske partnere, som kan gi Mate Xs topp synlighet i premium-butikker, sier Gordon Jiadong Zhou, daglig leder for Huaweis norske konsumentavdeling.

– Det blir en dyr mobil, hvordan tror du det norske markedet vil motta Mate Xs?

– Vi lanserte en Porsche-versjon av vår Mate 20 i Norge til en pris ikke så langt unna det Mate Xs vil koste. Vi hadde 100 enheter tilgjengelig, og alle ble solgt ut, sier Zhou.

Satser på egen app-butikk

Den 16. mai i fjor ble Huawei satt på Entity-listen til amerikanske myndigheter, noe som begrenset selskapets mulighet til å samarbeide med amerikanske leverandører.

Vi har et veldig godt samarbeid med Google, de er vårt førstevalg, men dersom dagens situasjon fortsetter må vi se på løsninger for å levere best mulig tjenester til våre kunder

Det inkluderer Googles, som står bak operativsystemet Android som Huawei hittil har kjørt sine mobiler på. Det amerikanske forbudet gjelder bare nye mobiler som ble tilgjengelig på markedet etter den 16. mai 2019. Det gjorde at Huaweis forrige mobilnyhet, Mate 30 Pro, ikke ble gjort bredt tilgjengelig på det norske markedet, men nå lover altså selskapet at brettmobilen Mate Xs skal inn i norske butikker.

– Dere snakker mye om deres egen app-butikk på dagens lansering, hvordan kommer dere til å jobbe med Google framover?

– Vi har et veldig godt samarbeid med Google, de er vårt førstevalg, men dersom dagens situasjon fortsetter må vi se på løsninger for å levere best mulig tjenester til våre kunder, og vi jobber tett med lokale app-utviklere også i Norge, sier Gordon Jiadong Zhou.

Mate Xs kommer Huawei Mobile Services, motstykket til Google Mobile Services, og som skal sørge for at apper og tjenestene får støtte fra informasjon som vanligvis ligger i Android-systemet. Uber-appen bruker for eksempel vanligvis informasjon fra Googles kart, men med Huawei Mobile Services skal den få data fra samarbeidsparteren TomTom i stedet.

Tilgang på lokale apper er et annet satsingsområde for Huawei, og PR-sjef Anders Bigseth sier selskapet jobber med norske bedrifter og app-utviklere for at Huaweis App Gallery skal inneholde alle appene folk flest trenger.

Premium bærbare i Pro-serien

Huawei fortsetter sin satsing på bærbar-markedet, og lanserer den oppdaterte Huawei MateBook X Pro. Foto: Huawei.

Huawei fortsetter sin satsing på bærbar-markedet, og lanserer den oppdaterte Huawei MateBook X Pro. Det er oppfølgeren til selskapets første premium bærbare som ble lansert i 2018.

 – Estetikk, innovativ teknologi og intelligens ligger i DNAet til MateBook X Pro-serien, noe som kommer tydelig frem i siste utgave. Det er vår kraftigste, mest bærbare og intelligente enhet hittil og vi er glade for å kunne tilby den til våre brukere, sier Wang Yinfeng, leder for PC- og nettbrettprodukter i Huawei Consumer, i en pressemelding.

Den 13,9 tommer store trykkfølsomme skjermen har hele 91 prosent skjerm-til-kropp-utnyttelse, og Huawei tar i bruk et 3:2-format, som de mener er mer tilpasset produktivitet og innholdsproduksjon enn vanlige skjermer. Den kjører 10. generasjons Intel Core i7-10510U- eller i5-10210U-prossesorer. Grafikken løses av et Nvidida GeForce MX250-kort som kjører på 2GB GDDR5, og har et kjølesystem som bytter dynamisk mellom aktiv og passiv nedkjøling.

PCen kommer i grønn, sølv eller grå, og veier 1,33 kilo.

Den nye Huawei MateBook X Pro vil være tilgjengelig i Norge fra slutten av mai, til en pris mellom 18.000 og 20.000 kroner avhengig av konfigurasjon.

Nye MatePad kan brukes til kreative oppgaver med Huaweis M-Pencil. Foto: Huawei.

5G-nettbrett på vei

Huawei lanserte også MatePad Pro, selskapets nye flaggskip i nettbretserien MatePad. I sin presentasjon påstår Richard Yu at nykommeren verdens høyeste skjerm-til-kropp-utnyttelse for nettbrett med sine 90 prosent, rammene som omkranser den 10,8-tommers 16:10-skjermen er kun 4,9mm brede. Under panseret sitter også her Kirin 990-brikken, og nettbrettet støtter Huaweis M-Pencil og magnetiske tastatur.

MatePad Pro har et 7250mAhs batteri og det medfølger en 20W-hurtiglader, men nettbrettet har også støtte for Huaweis 40 watts hurtiglading. Ifølge Huawei er MatePad Pro er verdens første nettbrett som støtter trådløs og reversert lading, slik at du kan holde både nettbrettet, mobiltelefon og andre enheter med støtte for trådløs ladning gående gjennom hele dagen.

Med det magnetiske tastaturet fungerer MatePad også som en bærbar PC. Foto: Huawei.

MatePad Pro kommer i fire forskjellige farger, grønn, oransje, hvit og grå, og kommer in en wifi-utgave, en med 4G- og en versjon med 5G-støtte. Wi-Fi- og 4G-utgavene vil være tilgjengelig i slutten av april til henholdsvis 6.000 og 6.500 kroner, mens 5G-versjonen kommer i slutten av juli til en pris på 8.000 kroner.

Ekstrautstyr til MatePad Pro vil komme i butikkene samtidig som 4G- og wifi-utgavene. M-Pencil vil koste 1.000 kroner, mens prisen på tastaturet er 1.300 kroner.

Huawei kjører hardt på 5G, og lanserer også to nye rutere. Huawei 5G CPE Pro 2 er ifølge selskapet neste generasjons smartruter, og integrerer deres 5G Super Uplink-teknologi og wifi 6 i en kompakt formfaktor.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2020, som ble distribuert 14. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Ruteren kjører på brikkesettet 7 nm Balong 5000, er i stand til å koble til opptil 128 enheter, og støtter MU-MIMO-teknologi og overføring til flere enheter samtidig. Prisen vil ligge rundt 5.000 kroner når den kommer i salg i sommer.

Huawei lanserer også ruter-serien WiFi AX3, med støtte for wifi 6-standarden.

Huawei Wifi AX3 kjører på Huaweis operativsystem Harmony og kommer med selskapets Gigahome-prosessor og brikkesettet Gigahome Wi-Fi 6.

Powered by Labrador CMS