Torgrim Eggen og Lars Håland ved Høyskolen i Akershus ønsket studentene lykke til i konkurransen.

IKKE BARE OLJE

Lærerne ved Høgskolen i Akershus (HiAk) mener Electrolux-konkurransen er en fin anledning for studentene til å se på muligheter utenfor oljebransjen.

– Det uteksamineres hvert år mellom 30 og 50 studenter på masternivå i Norge, og verden trenger alle sammen. Selv om viljen til å titte li tt rundt det norske oljefatet er liten, håper jeg dere står på og tør vise dere frem også på andre områder. Spark hjernen opp i luften og få den til å lande på et nytt sted, sa Torgrim Eggen ved HiAk til studentene.

Han ønsket lykke til i konkurransen.

– Det er fantastisk at studenter fra de tre miljøene i Norge er samlet på ett sted her i dag, siden vi er vant til at det er en viss kniving mellom skolene. Dette er en konkurranse på individnivå, men jeg håper ikke dere lukker dere inne for dere selv i arbeidet med å utvikle produkter for Electrolux. Bruk heller hverandre og lærerne, sa Eggen.

Han fortalte at samarbeidet kom i gang takket være noe så upolitisk korrekt som et nettverk, der flere ble enige om at det var for få norske bidrag i Electrolux’ internasjonale konkurranse.

– Et godt tips er at dere gjør dere kjent med oppdragsgiver, som i denne sammenheng er Electrolux, sa Eggen.

Hans kollega Lars Håland påpekte at man lærer mye gjennom å være med i konkurranser.

– Selv om dere ikke kommer til finalen eller vinner, vil dere ha mye igjen av å delta. Vi skal ikke legge oss så mye opp i om dere deltar i konkurransen, men anbefaler at dere gjør det, sa Håland.

Til toppen