Energizer: Håvard Nilsen viste noen av batteriene de distribuerer i foto- og elektronikkbransjen. Foto: Tore Skaar.

LANSERER SUPERBATTERIER

Energizer Group Sweden er totalleverandør av batterier og lanserer nå lithium-produkter i en ny serie.

Med opp til åtte ganger lenger varighet enn normale alkaliske batterier, er de nye lithium-batteriene et superprodukt fra Energizer Group Sweden.

– Lithium-batterier av type AA og AAA har vært tilgjengelig på det norske markedet siden 2005. I tillegg lanserte vi nylig et 9 volt batteri, sier nøkkelkundeansvarlig Håvard Nilsen i Energizer Group Sweden AB.

Nilsen mener at den store kapasiteten til lithium-batteriene gjør dem ideelle for kameraer, bærbare GPS navigatører og trådløse fjernkontroller for spill. Dette er produkter som krever mye strøm. Han legger også vekt på at lithium-batteriene har samme kapasitet i hele temperaturområdet fra minus 40 til pluss 60 grader. Spesielt ved temperaturer under minus 15 grader er lithium-batteriene overlegne i kapasitet i forhold til de alkaliske.En firepakning med størrelse AA koster i følge Nilsen omtrent det dobbelt av de beste alkaliske batteriene, men gir opptil åtte ganger ytelsen.

Distribusjon mot bransjen

I nordisk sammenheng har Energizer vært representert med egen organisasjon siden 2005, men Nilsen forteller at firmaets batterier har vært markedsført i lang tid av firmaet Focus Nordic, tidligere Aronsen. Focus Nordic arbeider fortsatt med de norske kundene i bransjen. Selv jobber Nilsen mest mot dagligvarebransjen. I tillegg hjelper han Focus Nordic med deres distribusjon av Energizers produkter. Tura Scandinavia distribuerer også Energizers produkter i Norge, mest til elektronikkhandlerne. Nå arbeider Nilsen og den øvrige staben med å gjøre Energizer mer synlig for bransjene i Norge.

– Hvilke planer har du videre for å utvide virksomheten i Norge?

– Vi satser på å bygge ut distribusjonen vår med nye kontakter. En fordel for meg er at jeg i mange år har arbeidet for Panasonic i Norden og er godt kjent i elektronikkbransjen, sier Nilsen.

Til toppen