Helge Vie Berntsen i Fovi AS med Sonys Snaplab 20. Foto: Stian Sønsteng

LAVERE INNGANGSBILLETTmed sublimeringsskriver

– Kostnadene med å eie en sublimeringsskriver er ganske lav, og du kan tilby kundene bilder på minuttet.

Det sier daglig leder Helge Vie Berntsen i Fovi AS. På fotomessen på Lillestrøm viste han Sonys Snaplab-konsept. Den utstilte 20-modellenkoster 25.000 kroner.

– Prisene ligger fra 15.000 kroner. I den andre enden av skalaen finner vi en løsning for minilab med storskriver til 200.000 kroner, forteller Berntsen.

Snaplab 20 gir utskrifter fra 9x13 til 15x20 cm og har tre ulike papirstørrelser på samme rull.

– Hvem er kundene deres?

– Butikker som ønsker gi et ekspresstilbud. I Norge er det ikke vanlig at folk skriver ut bildene sine i supermarkeder og kiosker, her er det mer klassiske brunevareforretninger og fotobutikker som tilbyr dette.Inngangsbilletten med en Snaplab er lav, og du har ikke de samme vedlikeholdskostnadene som med kjemiske labber. Sublimeringsteknologien har vært på markedet i rundt 20 år, og den er blitt langt bedre enn i starten. Den gir et varig resultatet med vannfast overflate, sier Berntsen.

Fovi er proforhandler av Pentax, og har alt fra Pentax på lager i Nydalen i Oslo.

– Vi hadde Pentax-servicen for hele landet frem til i fjor. Da overtok Camera & videoteknikk. De har holdt til hos oss det siste året, i februar flytter de inn i de nye lokalene til Fotovideo i Oslo sentrum, sier Berntsen.

Til toppen