Tripod kalles dette designstudiet, som er en videreutvikling Loewes Connect. Enheten under er en trådløs høyttaler med innebygd Blu-ray-spiller.

Loewe er tilbake i manesjen

– Loewe fikk en liten nedtur ved overgangen til flate TVer. Nå er vi tilbake for fullt.

Det sier Odd Gunnar Olsen hos Loewe-distributøren CableCom. IFA-hallen til det tyske selskapet har vært imponerende de siste årene, men i år står også kvaliteten på produktene som vises i stil – skal vi tro CableCom.

– Loewe bruker paneler fra LG, Sharp og Samsung i TVene sine, som koster 10.000 til 20.000 kroner mer enn apparatene fra disse panelprodusentene. Hvilken merverdi får kunden igjen for pengene?

– Loewe selger ikke kun en TV, men et konsept. Designet er bedre, og teknologien som bruk es i tillegg til panelene gjør at også bildet blir bedre – akkurat som det gjorde i den gamle CRT-tiden, sier Olsen.

Ole Jacob Gran supplerer:

– Loewe har sin egen fabrikk i Kronach i Tyskland, der de utvikler sin egen teknologi og setter sammen TVene.

De to mener Loewe ligger i startfasen i Norge, til tross for selskapets lange historie:

– I løpet av et par års tid kommer vi til å ha en solid markedsandel i det dyrere prissegmentet. Vi kommer aldri til å kjempe mot de billigere produsentene, men henvender oss til kunder som ønsker å investere i et eksklusivt designprodukt, sier Olsen.

Han gir uttrykk for at årets produktlinje viser at Loewe satser enda mer på flate TVer, spesielt med sin helt nye 100 Hz-teknologi.

Loewe med lydplanke

– I fjor var det mest lyd her på IFA-standen til Loewe, i år er det bilde som dominerer. Lyden er dratt med også i år, i form av den nye Sound projector, som er et spennende produkt som vil være et stort løft fordi det er så enkelt å bruke. Dette er en genial løsning, der én enhet - kanskje sammen med en ekstra basshøyttaler - spiller nesten som et hjemmekinoanlegg med flere høyttalere plassert rundt i rommet.

– Mange vil dra kjensel på lydplanken til Yamaha?

– Dette er et samarbeid med Yamaha, der vi har tatt teknologien et skritt videre. Resultatet Loewe har oppnådd er såpass bra at Yamaha har begynt å implementere noen av våre løsninger i sine produkter, sier Olsen.

På TV-siden er han fornøyd med at Compose-serien har vunnet tester over hele verden. Nå kommer den nye Connect-serien som skal føre sammen elementer fra lyd, bilde og data.

– Apparatene kopler sammen de ulike underholdningssystemene i hjemmet. Totalt kan jeg ikke se annet enn at årets portefølje kommer til å gi svært gode resultater, sier Olsen.

– Hvordan blir Loewe møtt ute i handelen?

– Veldig positivt, spesielt når vi nå kan vise at Loewe er mye bedre enn konkurrentene. Design er viktig for mange, i tillegg er Loewes produkter enkle i bruk med god kvalitet som varer lenge.

Loewe versus B & O

– Hvorfor skal en kunde som legger mye i et TV-apparat velge Loewe fremfor for eksempel Bang & Olufsen?

– Bildekvalitet og design er av ypperste klasse, og med de nye lydproduktene fra Loewe nærmer vi oss helt klart B & O. I tillegg ser vi at stadig flere ønsker å kjøpe produkter som ikke alle andre har. Med for eksempel Individual-serien har man full mulighet til å tilpasse den enkeltes behov, sier Gran.

Han forteller at Loewe i dag selges gjennom frittstående handlere som har vært lojale mot Loewe i lang tid, og at CableCom kontinuerlig arbeider for å finne nye salgskanaler.

– Vi har en for eksempel nylig inngått en avtale med Elkjøp, der utvalgte handlere selger våre produkter, sier Gran.

– Tidligere har Loewe presentert et svært omfattende antall opphengsmuligheter og bord til TVene sine. I år er dette tonet ned, hvorfor?

– De er der, men hovedfokus ligger i år på hvordan lyd og bilde kombineres, sier Olsen.

– Dere viser en del fremtidsprodukter, er det aktuelt at noen av disse kommer i handelen?

– Tre av fremtidsproduktene som ble vist i fjor er kommet i handelen i år, så jeg blir overrasket om vi ikke ser noen av årets konsepter i butikkene om ett til to år.

Velger Blu-ray

– Dere har tatt stilling i den høyoppløste DVD-krigen og lanserer en Blu-ray-spiller. Hvilke funksjoner har denne?

Dette er en AV-spiller som tar CD, DVD og Blu-ray, med et veldig godt bilde og enkelt grensesnitt. Den får det samme designet som DVD-brennerne våre, og støtter 24p (24 bilder i sekundet) – noe alle våre nye TVer gjør.

– Når kommer Loewe med innebygd mpeg4-mottaker?

– Loewe har denne i dag, og vi arbeider med å få denne godkjent for satellitt og bakkenett i løpet av høsten. Det fungerer på satellitt i dag, men i bakkenettet har vi problemer med lyden. Dette er små ting som vi snart vil løse, sier Olsen.

Gran supplerer:

– Utfordringen er kun programvaren og lisensrettigheter på lydsiden. Selve mottakeren fungerer 100 prosent i dag.

– Hvor viktig er Loewe for CableCom?

– Meget viktig. Vi gjorde vi en snuoperasjon i januar, og vil investere mye og satse tungt på Loewe fremover. I dag utgjør Loewe cirka en tredel av omsetningen til CableCom, sier Gran.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr. 8/2007 

Ole Jacob Gran (t. v.) og Odd Gunnar Olsen i CableCom med Loewe-modellen Connect Media og den nye DVD-opptakeren ViewVision.
Denne modellen viser hvordan man kan overføre bilder, video og musikk fra for eksempel en PC eller en nettverksdisk (NAS) til en Loewe Connect Media.
Fremtidsmodellen Round Board der TV-bordet er utstyrt med en trådløs sone hvor man for eksempel kan legge en mobiltelefon eller MP3-spiller med WiFi eller blåtann som overføres trådløst til TV. I bordet skjules det også en Blu-ray-spiller og en basshøyttaler.
Connecting Pot er nok et designstudie som viser en Connect på et TV-bord med tilkoblingsmuligheter for blant annet USB, mini-USB, HDMI. Tanken er at man kan legge fra seg MP3-spiller, digitalkamera eller telefon i bordet for å skjule dette når man ser på TV. Blu-ray-spiller og basshøyttaler er integrert.
Denne fremtidsmodellen fikk kanskje mest oppmerksomhet. Low Board er en trådløs sone (WiFi eller blåtann) sammen med en Blu-ray-spiller. Utførelse i kremhvit høyglans og håndbrodert mønster på TV-høytaleren. Basshøyttaler er integrert i bordet.
Compose 52-tommer LCD. Pris: ca. 65.000,-
Connect media 37-tommer LCD. Loewes første TV som kombinerer praktiske multimedialøsninger med underholdning. Pris: ca. 28.000,-
Nye Xelos 100Hz har gjennomgått en oppgradering som skal gi et enda bedre bilde. 42-tommeren koster ca. 30.000,-
Loewe Sound projector skal gi god flerkanalsyd fra én enhet. Enheten konfigureres automatisk etter akustikken i rommet.
Til toppen