Loewe er tilbake i manesjen

– Loewe fikk en liten nedtur ved overgangen til flate TVer. Nå er vi tilbake for fullt.

Det sier Odd Gunnar Olsen hos Loewe-distributøren CableCom. IFA-hallen til det tyske selskapet har vært imponerende de siste årene, men i år står også kvaliteten på produktene som vises i stil – skal vi tro CableCom.

– Loewe bruker paneler fra LG, Sharp og Samsung i TVene sine, som koster 10.000 til 20.000 kroner mer enn apparatene fra disse panelprodusentene. Hvilken merverdi får kunden igjen for pengene?

– Loewe selger ikke kun en TV, men et konsept. Designet er bedre, og teknologien som bruk es i tillegg til panelene gjør at også bildet blir bedre – akkurat som det gjorde i den gamle CRT-tiden, sier Olsen.

Ole Jacob Gran supplerer:

– Loewe har sin egen fabrikk i Kronach i Tyskland, der de utvikler sin egen teknologi og setter sammen TVene.

De to mener Loewe ligger i startfasen i Norge, til tross for selskapets lange historie:

– I løpet av et par års tid kommer vi til å ha en solid markedsandel i det dyrere prissegmentet. Vi kommer aldri til å kjempe mot de billigere produsentene, men henvender oss til kunder som ønsker å investere i et eksklusivt designprodukt, sier Olsen.

Han gir uttrykk for at årets produktlinje viser at Loewe satser enda mer på flate TVer, spesielt med sin helt nye 100 Hz-teknologi.

Loewe med lydplanke

– I fjor var det mest lyd her på IFA-standen til Loewe, i år er det bilde som dominerer. Lyden er dratt med også i år, i form av den nye Sound projector, som er et spennende produkt som vil være et stort løft fordi det er så enkelt å bruke. Dette er en genial løsning, der én enhet - kanskje sammen med en ekstra basshøyttaler - spiller nesten som et hjemmekinoanlegg med flere høyttalere plassert rundt i rommet.

– Mange vil dra kjensel på lydplanken til Yamaha?

– Dette er et samarbeid med Yamaha, der vi har tatt teknologien et skritt videre. Resultatet Loewe har oppnådd er såpass bra at Yamaha har begynt å implementere noen av våre løsninger i sine produkter, sier Olsen.

På TV-siden er han fornøyd med at Compose-serien har vunnet tester over hele verden. Nå kommer den nye Connect-serien som skal føre sammen elementer fra lyd, bilde og data.

– Apparatene kopler sammen de ulike underholdningssystemene i hjemmet. Totalt kan jeg ikke se annet enn at årets portefølje kommer til å gi svært gode resultater, sier Olsen.

– Hvordan blir Loewe møtt ute i handelen?

– Veldig positivt, spesielt når vi nå kan vise at Loewe er mye bedre enn konkurrentene. Design er viktig for mange, i tillegg er Loewes produkter enkle i bruk med god kvalitet som varer lenge.

Loewe versus B & O

– Hvorfor skal en kunde som legger mye i et TV-apparat velge Loewe fremfor for eksempel Bang & Olufsen?

– Bildekvalitet og design er av ypperste klasse, og med de nye lydproduktene fra Loewe nærmer vi oss helt klart B & O. I tillegg ser vi at stadig flere ønsker å kjøpe produkter som ikke alle andre har. Med for eksempel Individual-serien har man full mulighet til å tilpasse den enkeltes behov, sier Gran.

Han forteller at Loewe i dag selges gjennom frittstående handlere som har vært lojale mot Loewe i lang tid, og at CableCom kontinuerlig arbeider for å finne nye salgskanaler.

– Vi har en for eksempel nylig inngått en avtale med Elkjøp, der utvalgte handlere selger våre produkter, sier Gran.

– Tidligere har Loewe presentert et svært omfattende antall opphengsmuligheter og bord til TVene sine. I år er dette tonet ned, hvorfor?

– De er der, men hovedfokus ligger i år på hvordan lyd og bilde kombineres, sier Olsen.

– Dere viser en del fremtidsprodukter, er det aktuelt at noen av disse kommer i handelen?

– Tre av fremtidsproduktene som ble vist i fjor er kommet i handelen i år, så jeg blir overrasket om vi ikke ser noen av årets konsepter i butikkene om ett til to år.

Velger Blu-ray

– Dere har tatt stilling i den høyoppløste DVD-krigen og lanserer en Blu-ray-spiller. Hvilke funksjoner har denne?

Dette er en AV-spiller som tar CD, DVD og Blu-ray, med et veldig godt bilde og enkelt grensesnitt. Den får det samme designet som DVD-brennerne våre, og støtter 24p (24 bilder i sekundet) – noe alle våre nye TVer gjør.

– Når kommer Loewe med innebygd mpeg4-mottaker?

– Loewe har denne i dag, og vi arbeider med å få denne godkjent for satellitt og bakkenett i løpet av høsten. Det fungerer på satellitt i dag, men i bakkenettet har vi problemer med lyden. Dette er små ting som vi snart vil løse, sier Olsen.

Gran supplerer:

– Utfordringen er kun programvaren og lisensrettigheter på lydsiden. Selve mottakeren fungerer 100 prosent i dag.

– Hvor viktig er Loewe for CableCom?

– Meget viktig. Vi gjorde vi en snuoperasjon i januar, og vil investere mye og satse tungt på Loewe fremover. I dag utgjør Loewe cirka en tredel av omsetningen til CableCom, sier Gran.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr. 8/2007 

Powered by Labrador CMS