Symfonisk trådløse bokhyllehøyttalere og bordlampehøyttalere selges hos Ikea, og er utviklet i samarbeid med Sonos. Foto: Ikea

NÅ SELGER IKEA SONOS

1. august kom to Sonos-høyttalere for salg hos Ikea. – Vi satte oss mål om å utvikle produkter som ingen av oss hadde kunnet lage uten den andre.

Det sier Sonos’ designdirektør Tad Toulis om samarbeidet med Ikea, i en pressemelding.

Navnet på produktene hos Ikea er Symfonisk, og det er snakk om en bordlampehøyttaler til 1.800 og en bokhyllehøyttaler til 1.000 kroner. Begge kommer både i sort og hvitt, de kan inkluderes i et eksisterende Sonos-system og styres med Sonos-appen.

Den trådløse bordlampehøyttaleren er 40,1 cm høy og har en diameter på 21,6 cm. Lampeskjermen er i munnblåst glass, og man trenger i tillegg en E14 led-pære på maks 7 watt. Denne kan tennes og slukkes uavhengig av høyttaleren.

Sammen ville vi få musikk og lyd til å smelte inn i hjemmet på en helt ny måte

Bokhyllehøyttaleren har en størrelse på 10x15x31 cm. Som tilbehør selger Ikea et veggfeste slik at høyttaleren kan brukes som nattbord, med maks belastning på 3 kilo, da følger en silikonmatte med til å legges på toppen. Pris: 100,- Det selges også et oppheng til Ikeas kjøkkenskinner, for 50 kroner.

Styres med Sonos-appen

Felles for begge modeller er at de er kompatible med Apple Airplay 2, i tillegg til at de kan brukes i et wifi-basert system, med eller uten andre Sonos-høyttalere. Høyttalerne settes opp med Sonos-appen – enten enkeltvis, i stereo, som bakhøyttalere i et hjemmekinoanlegg eller i en annen multiromløsning. På samme måte som Sonos’ egne høyttalere vil nye funksjoner og løsninger legges til gjennom Sonos’ programvareoppdateringer.

– Vi kan mye om hjeminnredning, men lyd er ganske nytt for oss. Sonos, derimot, er eksperter – og sammen ville vi få musikk og lyd til å smelte inn i hjemmet på en helt ny måte. Resultatet ble Symfonisk – en ny serie trådløse kvalitetshøyttalere til en rimelig pris, som passer like fint i stua som på kjøkkenet og soverommet, skriver Ikea på sine nettsider.

Høyttalerne kan også styres med Symfonisk fjernkontroll for lyd, som koster 150 kroner.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Til toppen