NFC-BRIKKE MED MINNE

Samsung lanserer en NFC-brikke (Near Field Communications) med innebygget minne, som også fungerer selv om mobilbatteriet er utladet.

– Om fem år tror man at hver fjerde mobil som selges har en NFC-chip, sier Andreas Norberg, teknisk sjef for Samsungs mobiltelefoner i Norden, i en pressemelding.

Med NFC kan man for eksempel betale varer direkte i kassen, kjøpe bussbilletter og låse opp dører. Hensikten med teknologien er å gi en enkel og trygg dataoverføring mellom mobil og mottaker. Standarden for dataoverføring gjelder avstander opp til ti centimeter. En mobiletelefon med en NFC-chip må holdes opp mot en mottaker for å kunne benytte seg av dataene.

For tiden pågår et NFC-prosjekt på Clarion Hotel Stockholm, der gjestene bruker en Samsung-mobil for å åpne døren til rommet sitt.

Samsungs lavenergi NFC-chip skal være den første i sitt slag med innebygget flash-minne. Strømforbruket er redusert med opp til tjue prosent, dermed skal man kunne gjøre betalingstransaksjoner selv om telefonens batteri er så utladet at man ikke lenger kan ringe. Minnet brukes til å laste ned oppgraderinger som gir NFC-brikken utvidet funksjonalitet. Masseproduksjon av Samsungs nye NFC-brikke er planlagt å starte i første kvartal 2011, heter det i pressemeldingen.

Ifølge analyseselskapet IMS Research er det anslått at mer enn 25 prosent av alle nye telefoner som selges i 2015 har støtte for NFC-tjenester.

Til toppen