Panasonic Lumix forsatslinser

Pressemelding fra Panasonic 10. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Forsatslinser som gir nye perspektiver

Nå lanserer Panasonic en serie smarte og kompakte forsatslinser som åpner for ny og kreativ fotografering med Lumix systemkameraer og det unike G Micro 4/3-formatet.

En av de største grunnene til at Panasonic har hatt så stor suksess med lanseringen av både kamerahus og optikk innenfor Micro 4/3, er det lette, kompakte formatet og den enkle håndteringen. Nå presenterer Panasonic en serie forsatslinser i samme ånd – det skal være enkelt og smidig å ha med seg perfekt optikk til alle typer fotosituasjoner.

Konseptet bygger på en lett og kompakt forsatslinse som enkelt skrues på det vanlige kitobjektivet ved hjelp av en adapterring og som gir den eksisterende optikken helt nye muligheter. I stedet for å bruke dyre og tunge objektiver har du nå altså alle muligheter til å prøve ut kreativiteten på en smidigere måte.

Vidvinkelkonverter DMW-GWC1.

Først ut er vidvinkelkonverteren, som naturligvis har som hovedformål å få med enda mer på bildet. Ved å skru på DMW-GWC1 med faktor 0,79x får kameraet en ekstremt bred vidvinkel på 11 mm (35 mm tilsv. 22 mm) i stedet for kitoptikkens standard på 14 mm. Dette gir særlig fordeler ved landskapsfotografering eller når du skal ta gruppebilder innendørs og plassen er begrenset. Med konverteren følger en adapterring for tilkobling til enten den motordrevne X-optikken H-PS14042 eller det faste pannekakeobjektivet H-H014.

Telekonverter DMW-GTC1.

En telekonverter med faktor 2x gjør det mulig å komme helt nær motivet. Kitoptikkens 42 mm forvandles plutselig til 84 mm, det vil si 35 mm tilsvarende 168 mm teleområde! Ganske enkelt ved å skru fast forsatslinsen lengst ute på objektivet når det står i teleposisjon. Adapterring til å koble konverteren sammen med kitoptikken H-PS14042 følger med også her.

Makrokonverter DMW-GMC1.

For alle som drømmer om å ta lekre nærbilder, men ikke har kommet tilstrekkelig nær med kitoptikken finnes nå makrokonverteren DMW-GMC1 med faktor 0,35x. Med normalzoomen H-PS14042 kommer du så nær som 16 cm, og med H-H014 ned til 14 cm fra motivet. Lengste fokusavstand er 23 cm med H-H014 og 26 cm med H-PS14042.

Fisheye-konverter DMW-GFC1.

For virkelig kreativ fotografering er det noen ganger ikke nok å fange motivet på samme måte som øyet vårt oppfatter det. Den nye fisheye-konverteren DMW-GFC1 gir imidlertid helt nye perspektiver både når det gjelder fotografering og uttrykk. Skru konverteren på enten H-PS14042 eller H-H014, og du får en unik bildevinkel på 120 grader og en ekstrem dybdeskarphet.

Kommer i butikkene i april

Anbefalt veiledende pris:

Vidvinkelkonverter DMW-GWC1. 1400 kr

Telekonverter DMW-GTC1. 1400 kr

Makrokonverter DMW-GMC1. 1000 kr

Fisheye-konverter DMW-GFC1. 1600 kr

Til toppen