Panasonic Lumix TZ30

Presemelding fra Panasonic 31. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Lumix TZ30 tar deg med på nye reiser

Pass, penger og billetter er pakket. Og øverst i ryggsekken ligger det nye

DMC-TZ30 og venter på neste eventyr. TZ-modellene har utmerket seg som de optimale reisekameraene ­ kompakte og lette, men likevel fulle av teknikk som vi normalt bare finner på større og dyrere systemkameraer. Og nye TZ30 overgår sine forgjengere både når det gjelder finesser og ytelse.

Helt siden de ble lansert har TZ-modellene tilhørt markedets mest populære kompaktkameraer. Panasonic har deretter finslipt vinnerkonseptet, og modellene har gradvis blitt mindre, lettere og bedre. 2012-utgaven har nyheter som for eksempel ekstra følsom MOS-sensor på 14,1 MP, lynrask autofokus som fokuserer på 0,1 sekund samt en rekke bildeforbedringsfunksjoner som Auto HDR, Auto Retouch og Panorama Shot.

Det som kanskje har bidratt mest til å gjøre TZ-modellene så populære, er den utrolige zoomoptikken LEICA DC VARIO-ELMAR. Panasonic har laget et objektiv som håndterer fra 24 mm vidvinkel til 480 mm (20x optisk) zoom, med glimrende skarphet i hele området. En av årsakene til det fantastiske resultatet er naturligvis samarbeidet med Leica, en av verdens fremste produsenter av kameraoptikk. En annen er det nye nano-belegget, en overflatebehandling av linseglasset som nærmest helt eliminerer reflekser og skygger. Teknologien er lånt fra den mer avanserte systemoptikken i G-serien.

Den raske sensoren og prosessoren gjør at TZ30 kan ta opptil 10 bilder i sekundet med full oppløsning. Videoopptak skjer naturligvis i Full HD/50p i AVCHD, men det mer PC-vennlige formatet MPEG4 fås nå som alternativ.

Lyden kan tas opp med Dolby Digital Stereo Creator, og har automatisk windcut som gir klare og naturlige opptak i hverdagssituasjoner både inne og ute.

En praktisk nyhet er at GPS-funksjonen er oppdatert med visning av kart som lastes inn fra DVD-en som følger med. For folk som reiser mye kan bildene tagges automatisk med land, by, sted og navn på severdighet. Og apropos praktiske nyheter kan batteriet til TZ30 nå også lades via USB-inngangen, et smidig supplement til batteriladeren.

Skjermen er fortsatt en 3 tommers berøringsskjerm, som med sine 460 000 piksler er knivskarp og stiller inn lysstyrken avhengig av lyset i omgivelsene. TZ30 har flere smarte berøringsfunksjoner som Touch AF, Touch Zoom og Touch Shutter, som gir lynrask kontroll direkte på skjermen.

DMC-TZ30 vil leveres i fargene svart, sølv, brun og hvit.

DMC-FX80

Til Panasonics finere kompaktkameraer hører også FX80, kanskje den mest avanserte modellen for kresne fotografer med superkompakt format øverst på prioriteringslisten. Den fine LEICA DC VARIO-SUMMARIT-optikken på hele 24 mm vidvinkel og 5x optisk zoom er forbedret, og lysfølsomheten er økt til f2,5. Dette kombinert med en ny intelligent støyreduksjon gjør at FX80 imponerer under fotografering i svakt lys.

Kameraet er utstyrt med en rekke nye bildeinnstillinger som Miniature Effect, Toy Camera, Soft Focus, Panorama Shot samt en innstilling for 3D-foto. Videoopptak kan skje både i Full HD AVCHD og MP4 med stereolyd.

Nytt er også muligheten til å lade batteriet via USB-tilkoblingen.

DMC-FX80 vil leveres i svart.

Kameraene vil være ute i butikkene i mars.

Prisen på kameraene foreligger ikke ennå.

Til toppen