Europasjef Fujio Nishida presenterte Sonys strategi og nyheter på IFA, og la vekt på europamarkedets store betydning for den japanske produsenten.

Sony med full HD over alt

Full HD i alle bildemedier. Stor bredde på TV, fokus på Blu-ray og nyheter for Walkman.

Dette var Sony-ledelsens viktigste budskap under deres internasjonale pressekonferanse på IFA. Sonys Europasjef Fujio Nishida hadde mye nytt å komme med. Full HD kommer i alle bildemedier: TV, videokamera, DVD og foto.

– De raske teknologiskiftningene vi har gjør at folk skifter elektronikkutstyr i hjemmene oftere enn før. Produktene våre er ikke bare i stuen men over alt i hjemmet, og de kommuniserer med hverandre, sa Nishida.

Mer enn 25 prosent av Sonys totalomsetning innen lyd, bilde og multimedia selges i Europa. Det blir satset på stor bredde innen alle deler av video. Bravia-navnet står i front på TV. I høst å pner ny LCD-fabrikk i Slovenia. Den får en årlig kapasitet på tre millioner TV-apparater som skal selges på det europeiske markedet. I 2008 spår Sony-ledelsen at 75 prosent av bildeproduktomsetningen vil være HD-utstyr.

Digital-TV

I løpet av høsten kommer Sony til å levere to Bravia-serier med innebygd digitalmottaker for kabelnett. Seriene heter S-3000 og D-3000. Det kommer også modeller tilpasset det norske bakkenettet, W-3000 og X-3500. De har mpeg4-komprimering og terminal for Conax-modul.

Nå kommer annen generasjon Blu-ray-spillere på markedet. BDP S300 vil koste i underkant av 5000 kroner. Den første modellen fra Sony BDP S1 som koster rundt 9000 kroner, blir faset ut og i november erstattet av BDP S500.

Grønn TV-pris

Europasjef Nishida var stolt av å kunngjøre at Sony har fått fem av årets EISA-priser. Spesielt la han vekt på prisen Bravia KDL-40D3000 har fått som årets produkt i kategorien grønn TV.

Denne 40 tommers LCD-modellen bruker bare 0,0395 watt per kvadratcentimeter med normal innstilling. I tillegg kan man aktivere en spesiell føler for energisparing som er innebygd i TV-apparatet. De øvrige EISA-prisene gikk til videoprojektoren Bravia VPL-V60, HD-videokamera Handycam HDR-SR8E, navigato ren NV-U92T og underholdningssenteret Playstation 3.

Walkman blir åpen

Sony har endelig åpnet Walkman-utstyret for fri nedlasting av musikk fra nett uten å binde konseptet til bestemte teknologiløsninger.

– Vi har lyttet til brukerne og rettet oss etter ønskene fra dem. Sony satser på større brukervennlighet og økt tilpasning av alle typer filer, også video, sa Europasjef Nishida. Han la vekt på høy lydkvalitet av MP3-utstyret, opp mot samme kvalitet som CD. Walkman-utstyret er også kompatibelt med Windows Mediaplayer. På markedet kommer det to nye Walkman-serier, A800 og S5-serien, den siste har 1,8 tommer LCD-skjerm.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr. 8/2007

BDP-S300 er annen generasjons Blu-ray-spiller fra Sony. Den kommer på det norske markedet i september: Pris: 5.000,-
Bravia KDL-20S30X0 er en modell i Sonys S-3000-serie. Her i en spesiell rosa fargevariant.
Bravia KDL-40W3000 er en av modellene som kommer med innebygd digitalmottaker for bakkenett. Den skal tilpasses nettet i Norge og kommer trolig rundt nyttår.
Modellene i Walkman-serien S5 har 1,8 tommer LCD skjerm.
Til toppen