Windows Phone 7 skal gjøre det enklere å kommunisere, gi smartere tilnærming til applikasjoner og kunne samle alle eposter fra ulike kilder.

STOR MOBILOPPDATERING FRA MICROSOFT

Mango er kodenavnet på Windows Phone 7. Med det foretar Microsoft en stor oppdatering av sitt operativsystem.

– Vi er godt i gang. I USA anbefaler ni av ti brukere andre å gå over til det nye operativsystemet. 93 prosent av brukerne sier de er fornøyd eller svært fornøyd med systemet, sier Fredrik Gørrisen, som er ansvarlig for Windows Phone i Norge.

Med Mango har Microsoft foretatt en stor oppdatering av sitt operativsystem for mobiltelefoner. Den nye versjonen kommer med mer enn 500 nye funksjoner som er ment å forbedre smarttelefonenes egenskaper når det gjelder kommunikasjon, applikasjoner og internett. Vi må imidlertid vente noen måneder før Windows Phone 7 kommer med norsk språk.

Enklere kommunikasjon

– Vi har nå mer enn 17.000 applikasjoner knyttet til Windows’ markedsplass. Det gjør oss til den raskest voksende av alle plattformer. Alt i alt er dette en veldig stor lansering for oss, sier Gørrisen.

I følge ham skal det nye operativsystemet redefinere opplevelsene knyttet til smarttelefoner. Det går på tre områder: for det første skal det være enklere å kommunisere og det skal være en smartere tilnærming til applikasjoner. Sist men ikke minst skal det nye systemet samle alle eposter fra ulike kilder som nett og sosiale medier. Forenklingen av kommunikasjon går først og fremst på at den skal organiseres rundt de menneskene eller gruppene du ønsker å snakke med uten at du er avhengig av å åpne mange forskjellige applikasjoner. Du skal på en enkel måte kunne bytte mellom tekstmeldinger, Facebook Chat og Windows Live Messenger. På samme måte kan du personalisere gruppene du er i kontakt med rett fra startskjermen. Oppdateringer på Facebook, Twitter og Linkedin er integrert i kontaktene brukerne har. Flere epost-kontier kan koples sammen i samme inn-boks. Dette skal gjøre det enklere å holde seg oppdatert på all epost fra alle kontakter du har.

Samler funksjoner

Med Mango vil Microsoft firedoble sitt adresserbare marked. Startskjermen skal også være sentral når det gjelder en smartere tilnærming til applikasjoner. Varsler og oppdateringer skal være tilgjengelig direkte her. Alle applikasjoner skal enkelt leses uansett når du trenger det. Det skjer ved å integrere applikasjonene tettere enn det er gjort tidligere og inkludere alle tjenester i hub, musikk, video og bilder. Windows Phone 7 tillater også multitasking, det vil si raskt bytte mellom applikasjoner og muligheter for å kjøre programmene i bakgrunnen uten at det betyr tap av batterikapasitet og ytelse. Det nye operativsystemet bruker nettleseren Internet Explorer 9. Dermed får man samme styrke i telefonen som det er på en nettleser i datamaskiner. Phone 7 støtter også HTML 5.

Samarbeid med Nokia

Som kjent har Nokia bestemt seg for å samarbeide med Microsoft når det gjelder utviklingen av Phone 7. Dette var den viktigste saken for den finske fabrikanten på årets Mobile World Congres i Barcelona. Det ventes også at mye av resultatene for dette samarbeidet vil være klart i løpet av de kommende månedene. Når systemet kommer med norsk språk, vil det bli mulig å bruke en særnorsk identifikasjon for å kople seg til tjenester som Marketplace og Xbox Live. Microsoft har plukket ut mellom 20 og 30 norske applikasjoner som skal være på plass for Windows Phone 7 når oppdateringen er klar. Det er ikke offentliggjort hvilke applikasjoner det er, men Wimp, Yr, NRK og Spotify vil trolig være blant disse.

Fra pressemøtet der den norske Microsoft-ledelsen presenterte Windows Phone 7. Stående fra venstre ved skjermveggen er Fredrik Gørrisen, som er ansvarlig for Windows Phone, Arif Shafique, løsningsspesialist og Petter Merok, teknologidirektør. Foto: Erik Andersen.
Med Windows Phone 7 foretar Microsoft en omfattende oppdatering av operativsystemet sitt.
Til toppen