Strong er eneimportør av CD-moduler for TV med innebygd bakkenettmottaker. Modulen kommer med Common Interfase Pluss-standard (CI+) som gjør at programkort, CA-modul og TV-mottakeren blir paret.

Strong vil være STERKE PÅ MODULER

Firmaet Strong Scandinavia ønsker å være en viktig leverandør av TV-bokser og moduler. Nå kommer CA-moduler av typen CI+.

I følge sier salgs- og markedssjef Ole Gunnar Ingul er Strong nå den eneste importøren for CA-moduler (Conditional Access) for RiksTV. Strong leverer direkte til kjedelagre og har i tillegg tre distributører i Norge: Nord Teledistribusjon, Aurora-gruppen og Tantec.

Foreløpig virker CA-modulene slik at det parer kort og modul, det vil si at programkortet bare kan brukes til en bestemt modul, men at modulen kan flyttes mellom flere apparater.

– Dette blir snart endret ved at det kommer nye moduler av type CI+ (Common Interfase Pluss). Det betinger at bakkenettmottakeren i TV-apparatene også har denne standarden. I dag har ikke alle det, selv om de er godkjent av RiksTV. Dette systemet parer både kort, modul og TV-mottaker. Det betyr at et programkort bare vil passe i et bestemt TV-apparat, sier Ingul.

Han legger vekt på at alle TV-apparater som er solgt hittil fortsatt vil kunne brukes som før, men at de nye CI+modulene på et tidspunkt vil ta over i nye TV-modeller. I alle fall fører dette til at RiksTV vil få et høyere sikkerhetsnivå for mottakere innebygd i TV-apparater. Flere leverandører er allerede i gang med å utvikle TV-apparater som støtter CI+.

Modul for kabel og satellitt

Strong har også en distribusjonsavtale med Canal Digital om CA-moduler for Conax-systemet. Disse modulene skal brukes i TVer som etter hvert kommer med innebygd mottaker for kabelnett eller satellitt. Modulen er tilpasset Canal Digitals programkort. Ingul forteller at de første TV-apparatene med dette utstyret nå er på vei inn i markedet. Fra Canal Digitals side har det vært et sterkt ønske om å få slike mottakere innebygd i TV-apparatene, særlig i små modeller og for alle som ikke ønsker å ha separat TV-boks.

Strong leverer også TV-bokser til MTG/Viasat. Firmaet er i ferd med å utvikle en HD-boks med PVR-funksjonalitet til samme operatør. Den skal være ferdig i fjerde kvartal i år. I tillegg er to typer bokser ferdig for RiksTV.

– En av disse boksene heter SRT8910. Denne mpeg4-boksen er den første i det norske markedet som tilfredsstiller EUs direktiver med hensyn til strømforbruk. Boksen trekker maksimalt 10 watt ved vanlig bruk og under 0,5 watt i stand-by. Dette er et produkt vi selv har utviklet, sier Ingul.

Han opplyser at denne boksen også finnes i en Boxer-variant for det danske, svenske og irske markedet.

Hoder for HD

På seminaret fokuserte Ingul på satellittmottak av HD-kanaler.

– Det viser seg at en del av mikrobølgehodene som er solgt helt opp til i dag ikke kan motta HD-kanaler. Det er tilfeldig hvilke typer hoder dette gjelder, og jeg kan heller ikke si om dette gjelder hoder solgt før et bestemt tidspunkt. Så vidt jeg vet vil disse hodene heller ikke gjengi HD-kanalene med standard bildeoppløsning (SD), sier han.

Strong har gjort en avtale med Inverto, som skal være verdens største produsent av mikrohoder. Inverto har en egen sertifiseringsordning for HD, og hodene som passer for slikt mottak er merket med HD-ready.

Salgs- og markedssjef Ole Gunnar Ingul med bakkenettmottakeren S8910 fra Strong og en av de nye CA-modulene, som Strong er eneleverandør av.
Strong S8910 skal være den første i Norge som tilfredsstiller EU-normene for strømforbruk. Boksen tar mindre enn 10 watt i vanlig bruk og under 0,5 Watt i stand by. Boksen er godkjent av RiksTV. Pris:1.600,-
Til toppen