Targus EcoSpruce

Pressemelding fra Targus 10. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Fra gamle flasker til miljøvennlige vesker

Hvert år kaster vi rundt 13 milliarder plastflasker – og det tar minst 450 år for en flaske å brytes ned i naturen. Dette har fått Targus til å tenke kreativt, og selskapet lanserer nå derfor to nye laptop-vesker – en ryggsekk og en skulderveske – til miljøbevisste mennesker og virksomheter som gjerne vil ha bedre balanse i C02-regnskapet sitt. Hver veske er fremstilt av fibre fra opptil 20 plastflasker, og produksjonen av disse veskene belaster miljøet langt mindre enn produksjonen av andre vesker.

Til tross for det uvanlige materialvalget har ikke Targus gått på akkord med verken design eller komfort. Den bærbare ligger godt beskyttet i en polstret separat lomme, og du har i tillegg god plass til papirer, lader og annet utstyr. Håndtak og skulderrem er også polstret, slik at veskene også er behagelige å bære.

Både ryggsekken og skuldervesken har et moderne og profesjonelt utseende, og kan dermed brukes i alle sammenhenger.

Gjenbruk med mening Materialet EcoSpruce er vevd av 100 prosent resirkulert PET (en type polyester) fra plastflasker. Dette klarer ikke naturen å bryte ned selv, og gir dessuten høye CO2-utslipp ved forbrenning.

Produksjonen av EcoSpruce-veskene belaster miljøet langt mindre enn produksjonen av andre vesker, da det brukes mindre vann og bare halvparten så mye strøm. Luftforurensningen er også redusert med hele 60 prosent.

Materialet inneholder ingen skadelige stoffer og overholder den såkalte Bluesign®-standarden. EcoSpruce er også Green Mark™-sertifisert, hvilket innebærer at produktet innfrir de høye kravene som stilles til ”grønne” materialer, i tillegg til at veskene har nikkelfrie deler og ikke inneholder PVC.

Targus’ EcoSpruce-serie fås i sort, og består i tillegg til ryggsekken og skuldervesken til bærbare PC-er (på 15,6 tommer) av to tynnere skuldervesker (såkalte slipcaser) på henholdsvis 10,2 og 16 tommer.

Ryggsekken (#TBB013EU) har en veiledende utsalgspris på 499 kroner (inkl. mva.), mens laptop-vesken koster 549 kroner (inkl. mva.).

Til toppen