Tilpass TVen til HUMØR OG INTERIØR

– Flavor er et nytt konsept som gjør det mulig for kunden å velge sitt eget design. Dette gjøres ved å bytte rammene på TVen.

– Man kan tilpasse TVen til humør, interiør, kveldens anledning eller programmet man ser på. Flavor kommer med en basisramme, og man kan supplere med andre rammer som kjøpes i butikken eller via internett, sier Ronald Maagdenberg.

Fra oktober er han ny toppsjef for Philips i Norden og Baltikum. På et europeisk arrangement i Moskva viste Philips ulike fremtidskonsept og produktnyheter som allerede er på tur ut i butikkene.

– Folk har ulike forventninger til TVen de kjøper. Noen vil ha den siste teknologien, andre legger mer vekt på design. Flavor-serien er beregnet på den siste gruppen, sier Maagdenberg.

Han regner med at butikkene vil ha enkelte av tilleggsrammene i sitt sortiment, og at dette suppleres via nettbutikker.

– Vi tester ut konseptet i Italia, og vil rulle det ut i marked for marked. Trolig er Norden et av markedene som får Flavor tidlig neste år, sier Maagdenberg.

Han forteller at selve TV-apparatet er i midtre sjikt. Det kommer også en DVD-spiller i serien, med utskiftbare deksler.

Vil forbedre hverdagen

På Philips samling i Moskva, ble det også fokusert på helse og velvære.

– Philips ønsker å forbedre hverdagen til folk. Et godt eksempel på dette er demringslampen, som kommer i en ny modell. Vi arbeider også med lys i butikker, på kontoret og i hjemmet, sier Maagdenberg.

På CES i Las Vegas i januar lansert Rudy Provoost, som da ledet Consumer Electronics-divisjonen i Philips, den nye divisjonen Consumer Lifestyle, som samler alle konsumentproduktene fra lyd og bildeprodukter til barbermaskiner og småelektrisk. De to andre divisjonene er helse og belysning. Provoost leder i dag sistnevnte divisjon, som var vertskap for samlingen i Moskva.

– Hvordan er livet i nye Philips?

– Det har vært en utfordring å synkronisere den nye divisjonen, men vi begynner allerede å se gode resultater, sier Maagdenberg.

– Hvordan merker handlerne den nye strukturen i Philips?

– Vi har færre kontaktpunkter for dem, og jeg vil tro det er lettere å forholde seg til oss. Neste år vil vi samkjøre distribusjonsleddet også, slik at det blir enda enklere for detaljhandelen å gjøre forretninger med Philips, sier Maagdenberg.

Han forteller at mens småelektrisk var drevet av markedsavdelingen og kunnskap om kundene, var CE-divisjonen i større grad påvirket av industrien og panelprodusentene.

Endring i strategien

– Endringen i Philips har ført til en endring i strategien. Flavors er et eksempel på hvordan vi i større grad tar hensyn til ønsker fra kundene, sier Maagdenberg.

Siden begynnelsen av oktober har han vært administrerende direktør for Philips i Norden og Baltikum.

– I tillegg til at jeg har hatt ansvaret for Consumer Lifestyle er jeg nå direktør for de tre divisjonene i dette geografiske området. Samkjøringen vil hjelpe oss å være enda mer synlige i markedet. For eksempel skal vi ha et fellesarrangement i Oslo i november – Oasis of Light – der vi vil vise våre produkter på tvers av divisjonene. Tema er hva lyset kan bety for folk.

– Hva med den norske organisasjonen?

– Norge er et viktig marked for Philips, og vi har i det siste økt bemanningen. Vi fokuserer mer på butikkene og være mer tilstede når det gjelder opplæring og tilgang til salgsmateriale, sier Maagdenberg.

Han kom til Norden for Philips i 2001, og var blant annet markeds- og salgssjef for forbrukerelektronikk og administrerende direktør for Philips Danmark frem til 2005. Etter en kort periode ved hovedkontoret i Nederland er han tilbake i Norden – med kontorplass i Stockholm.

– Norden og spesielt Norge har noen få sterke aktører, samtidig som nettandelen er blitt vesentlig. Behovet for opplæring av butikkansatte er stort, siden det er stort gjennomtrekk i butikkene.

– Hva med service- og ettermarkedet?

– Vi har sentralisert serviceleddet og har bedret behandlingstiden. Vi vil fortsette dette arbeidet, samtidig som vi ser at produktene våre i stadig mindre grad må inn til service.

 STIAN SØNSTENG

Powered by Labrador CMS